У НОВОМ САДУ ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГА: Издавачи модерни витезови борбе против дигитализма

С. Б.

18. 03. 2024. у 15:30

ИГОР Мировић, председник Покрајинске владе, данас је казивајући стихове о књизи Пере Зупца, отворио Сајам књига у Хали један Новосадског сајма, на ком се до понедељка, 25. марта, представља више од 60 излагача из земље и региона, који нуде попусте до чак 70 одсто.

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГА: Издавачи модерни витезови борбе против дигитализма

С.Б.

Он је том приликом поручио да су издавачи модерни витезови борбе против дигитализма и да у данашње време посебну захвалност дугујемо управо издавачима, који истрајавају да објављују књиге и помажу ствараоцима да њихова писана реч дође до читалаца.

Милан Ђурић, новосадски градоначелник је нагласио да нас је „њено величанство књига“ научило свему и да зато заузима посебно место у информационо доба. Он је такође поручио да Град подржава манифестације које окупљају ствараоце и љубитеље писане речи.

После церемоније свечаног отварања Сајма књига, Мировић је био гост на штанду „Лагуне“, где је потписивао своју нову књигу „У лавиринту“, у издању те издавачке куће, поручивши да све што ће посетиоци видети у књигама на манифестацији требало би да буде део мисије подстицања на размишљање и буђење оног најлепшег у нама.

- Данас је изашла моја пета књига поезије, која говори о савременим проблемима, лажним идолима, изазовима са којима се суочава Европа, о великом светском лицемерству на Блиском истоку, Гази…, теме које подстичу на размишљање- рекао је Мировић.

На Новосадском сајму књига више од 60 излагача представља премијерна издања, атрактивне програме и бројне промоције, а уз бесплатан улаз, посетиоце очекују стандардна, као и посебна сајамска снижења и акције до чак 70 одсто.

Покрајински секретаријат за културу на свом штанду представља институције културе чији је оснивач Покрајинска влада, а посебно јубилеј, који се обележава читаве године, два века од рођења Бранка Радичевића као и Летопис матице српске, који је први пут објављен 1824. године.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

ОВО СЕ ЧЕКАЛО!  Ево када Новак Ђоковић игра полуфинале Вимблдона!