„НОВОСТИ” НАГРАДИЛЕ ПРЕДСТАВУ „ЕДИП”: Најбољи на фестивалу „Без превода”

Н. Ј.

08. 02. 2024. у 13:20

Ужичка публика видела је још једном, у среду, представу „Едип” Југословенског драмског позоришта, најбољу на последњем, 28. Југословенском позоришном фестивалу. Била је то прилика да градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић глумцу Милану Марићу и драматуршкињи Весни Радовановић уручи признања „Ардалион” и вредну уметничку слику - дар којим „Вечерње новости” од оснивања фестивала до данас награђују најбољу представу у региону.

„НОВОСТИ” НАГРАДИЛЕ ПРЕДСТАВУ „ЕДИП”: Најбољи на фестивалу „Без превода”

Град Ужице

„Новости” су од 1996. године и оснивања престижне смотре театара, медијски покровитељ Југословенског позоришног фестивала.

- Лепо је што имамо прилику да на сцени ужичког Народног позоришта упутимо честитке ансамблу Југословенског драмског позоришта који је на 28. Југословенском позоришном фестивалу , према оцени стручног жирија и публике, извео најбољу представу – представу „Едип“. Још лепше је што смо могли да уживамо у новом виђењу и читању позоришне класике и маштовитости људи који у уметности трагају за изразом блиским савременом тренутку - рекла је градоначелница Ужица и председница Савета фестивала др Јелена Раковић Радивојевић.

На недавно одржаном 28. Југословенском позоришном фестивалу, представа „Едип”, у режији Вита Тауфера, освојила је награду за најбољу представу, Милан Марић је проглашен за најбољег глумца, а Марија Марковић Милојев је награђена за најбољи костим.

Овај свечани тренутак догодио се у 2024. години, у којој је Ужице престоница културе Србије. Овим поводом, у новој сезони, ужички ансамбл ће премијерно извести драму „Путујуће позориште Шопаловић” академика, Ужичанина Љубомира Симовића, у режији Милана Нешковића. Припрема овог остварења увелико траје у граду на Ђетињи.

- Биће пуно разлога да ове године будемо чешће у позоришту и сигурна сам да ће Ужичани, као и увек, својом посетом и односом према културним дешавањима показати да је наш град титулу престонице и те како заслужио - додала је градоначелница Ужица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама