ПОБЕДИЛА „УСПАВАНКА ЗА АЛЕКСИЈУ“: Изабрани добитници награда 68. Стеријиног позорја

Ј. СИМИЋ

03. 06. 2023. у 15:48

СТЕРИЈИНА награда за најбољу представу 68. Стеријиног позорја припала је представи "Успаванка за Алексију Рајчић" Ђорђа Косића, у режији Југа Ђорђевића а у извођењу Народног позоришта из Београда

ПОБЕДИЛА „УСПАВАНКА ЗА АЛЕКСИЈУ“: Изабрани добитници награда  68. Стеријиног позорја

Стеријино позорје

Одлуку о награди донео је жири фестивала у саставу: професорка универзитета Љиљана Пешикан Љуштановић, балерина и кореографкиња Иста Степанов, театролог и позоришни критичар Иван Меденица, позоришни редитељ Јуре Новак и глумац Валентин Венцел.

Добитник Стеријине награде за текст савремене драме је Ђорђе Костић за исту представу, док је награда за режију додељена  Милошу Лолићу за представу "Yankee Rose" Београдског драмског позоришта.  За најбољу драматизацију награђени су Кокан Младеновић, Мина Петрић, Дарко Цвијетић, Дубравко Михановић и ансамбл представе за остварење "Што на поду спаваш".

Стеријину награду за глумачко остварење добили су Вања Ејдус за улогу у победничкој представи "Успаванка за Алексију Рајчић", Даница Максимовић за ролу  у представи "Yankee Rose", Матија Рупел за улогу у представи "52 херца" Словенског народног гледалишча из Нове Горице и Саша Крмпотић за улогу у представи "Што на поду спаваш" ( копродукција  СНП-а, ГДК „Гавела“ Загреб, НП Сарајево и MESS Сарајево).

Награда  Фонда „Дара Даринка Чаленић“ за најбољу младу глумицу припала је Ивани Перцан Кодарин за улогу у представи "52 херца", а за најбољег младог глумца награђен је Лука Грбић за улогу у представи "Yankee Rose".

По традицији и Стеријанска публика имала је право на свој укус те је највише гласова доделила представи „52 херца“ (просечна оцена 4,67),а за њом следе : „Што на поду спаваш“ ( 4,64), „Госпођица“ ( 4,55), „Успаванка за Алексију Рајчић( 4,29), „Деца“и „Покојник“( 4,02 ),“Yенкее Росе“(3,90), „Лепа Вида“ 3,62), „Ноћ са Алексом“ (3,45), Тена: (3,29) и Ноћна фрајла(3,08).

Позорје је почело 26.маја а биће завршено вечерас свечаним уручењем Стеријиних награда.У част лауреата биће одиграна представа "Слика непознатог" Миодрага Кајтеза у драматизацији Ђорђа Милосављевића и у режији Николе Завишића (копродукција НП "Тоша Јовановић" из Зрењанина и Стеријиног позорја из Новог Сада).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

СВЕ ЈЕ БЛИЖЕ: Када се прелази на ЗИМСКО рачунање времена - те ноћи спаваћемо сат дуже