СУДБИНА РУКУ КОЈЕ ГРЛЕ: Изложба Емила Сфере у Уметничкој галерији "Стара капетанија"

М.А.К.

27. 03. 2023. у 20:04

ОД СРЕДЕ 29. марта до 9. априла, у Уметничкој галерији "Стара капетанија", биће отварена изложба "Руке" афирмисаног уметника - Емила Сфере.

СУДБИНА РУКУ КОЈЕ ГРЛЕ: Изложба Емила Сфере у Уметничкој галерији Стара капетанија

Фото Рајко Каришић

Овај сликар и ликовни педагог, учесник је више од 50 ликовних колонија, а имао је 70 самосталлних изложби.

- Богат колорит и фини потези четком, успевају да дочарају интензитет емоција које Емил Сфера уноси током стварања. Универзална комуникација са свим што постоји, са људима, животињама, биљкама, па чак и стварима - остварује се рукама- пише у најави поставке. - Оне некад причају детаље које се у речима губе, јер истина често уме да се скрива међу прстима, које човек крши док говори. Тако, руке за овог уметника нису само део тела, већ одређују и карактер, судбину, њима комуницирамо, грлимо али и одгурујемо. Оне су одраз нашег темперамента и осећања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

ЧЕКА ИХ ПРАВО БОГАТСТВО: Ова четири хороскопска знака ће се опарити до краја године