СЛИКАРСКА ИЗЛОЖБА "ИЗГУБЉЕНА РЕЧ" ИВАНЕ ДАВИДОВИЋ ИВЕЗИЋ: Култура сећања насупрот новотаријама

М.А.К.

20. 02. 2023. у 19:43

САМОСТАЛНА изложба Иване Давидовић Ивезић, под именом "Изгубљена реч", биће отворена у четвртак, 23. фебруара у 19 часова у Ранчићевој кући, Центра за културу Гроцка.

СЛИКАРСКА ИЗЛОЖБА ИЗГУБЉЕНА РЕЧ ИВАНЕ ДАВИДОВИЋ ИВЕЗИЋ: Култура сећања насупрот новотаријама

Фото промо

Уметница ће представити серију слика, која је сврсни ликовни дневник, састављен од радова на дрвету, у комбинованој техници воска (енкаустика), колажа, као и уља на платну. Реч је о делима инспирисаним нашим културним наслеђем. 

- Ивана Давидовић Ивезић се представља као својеврсни заступник културе сећања, насупрот претећем таласу Cancel culture" који, под терором опсесивног и нетолерантног култа новог, са Запада настоји да сву прошлост баци у заборав и деконструише историју. Ауторка доказује да је не само могуће, него и неопходно створити ново на основу "старог". Заправо, на тај начин, "старо" се показује као "трајно", а новина постаје пут да се потврди вечност оних садржаја који то заслужују - наводи у уводној речи каталога др Оливер Томић, историчар уметности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (0)

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Турци упали  на тренинг Србије пред први меч орлова на ЕУРО 2024 (ВИДЕО)