О НАЈГОРОЈ ПЕВАЧИЦИ НА СВЕТУ: У НП "Стерија" премијерно извођење представе о славној Флоренс Фостер Џенкинс

В.В.С.

02. 02. 2023. у 14:39

НА Великој сцени Народног позоришта "Стерија" у Вршцу, у недељу (5.фебруара) премијера је Професионалне сцене на румунском језику у овом театру: представом "Славна" ( у режији и адаптацији Стефана Саблића) вршачко позориште отвара нову календарску годину, а публика ће имати прилику да види чувену комедију савременог британског драмског писца Питера Квилтера "Славна Флоренс".

О НАЈГОРОЈ ПЕВАЧИЦИ НА СВЕТУ: У НП Стерија премијерно извођење представе о славној Флоренс Фостер Џенкинс

фото:промо

Реч је о истинитој причи о Флоренс Фостер Џенкинс, коју ће у поставци редитеља Стефана Саблића тумачити вршачка глумица Моника Болдовина Бугле. У представи "Славна" играју и Дарие Доклеан, Отилиа Пескариу, Корина Троћа и Тамара Тамчи Тоскић.

Славна Флоренс, позната и као најгора певачица на свету, четрдесетих година у Њујорку била је омиљена музичка атракција. Парадоксално, она се прославила оперском каријером, иако није умела да пева. Комад прати њен живот у време када њена каријера достиже врхунац - наступом у Карнеги холу. Публика је била одушевљена њеним "фантастичним гласовним могућностима" које је на сваком извођењу пратила бурним салвама смеха, које је ова "дива" тумачила искључиво као "професионалну љубомору". За концерт ове сопранисткиње без трунке слуха увек се тражила карта више, а њена огромна љубав према музици и ексцентрични ентузијазам били су толико заразни да су били јачи од недостатка талента.

- Бићу задовољан ако смо на неки начин успели да осветлимо ту љупку корупцију којом се Госпођа Џенкинс бавила, ту чаробну реч мито која отвара сва врата. Хтели смо да направимо комедију са пуно смеха у којој гледамо реалност као апсурд а онда препознајемо да и сами живимо у реалности апсурда - истиче редитељ Стефан Саблић..

Овај бродвејски шоу и велики позоришни хит, први пут је изведен у Лондону, на Вест Енду 2005. године, када је био номинован за престижну награду "Лоренс Оливије" као најбоља нова комедија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори