У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД, СЛИКЕ ПЕТРА ЂОРЂЕВИЋА: Осунчане композиције, јарких боја

М.А.К.

31. 01. 2023. у 17:15

И ДОК је на Бановом брду, у Галерији `73, још траје његова изложба "Мртва природа. Слика једног угла", Петар Ђорђевић (1979), доцент на предмету Пластична анатомија ФЛУ, у Продајној галерији Београд, од четвртак 2. фебруара у 19 часова, представља нову поставку "Интимни свет боје и светлости".

У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД, СЛИКЕ ПЕТРА ЂОРЂЕВИЋА: Осунчане композиције, јарких боја

Фото промо

Чине је радови из најновијег циклуса, слике великог формата које представљају савремену интерпретацију, опет - мртве природе.

Иза овог аутора је шест самосталних и више од двадесет групних изложби, а и награђиван је више пута. 
- Оптимистички светле, осунчане композиције, јарких боја на први поглед једноставног, класичног компоновања, са поставкама у углу атељеа говоре о несталности и пролазности - пише, између осталог у каталогу, графичар Бојан Оташевић. -  Уметник је сам у свом атељеу и негује неку врсту монашког живота. Свако проводи сам своје време са својим сликама, радовима, са својом уметношћу, разговарајући у себи са њима. Тај дијалог је веома присутан на сликама Петра Ђорђевића. Дијалог упућен самоме себи посматрач упија кроз визуелно надахнуће које је аутор представио.
Изложба ће трајати до 20. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

МОЛИЛИ СМО ДА НАМ НЕ УБИЈУ МАЈКУ: Животна трагедија Мише Јанкетића - пресудили јој четници јер је била партизанска жена