ИМПРОВИЗОВАЛИ СМО ВРЛО МАЛО У РЕПЛИКАМА: Татјана Илић о сценарију за серију "Лако је Ралету"

М. Јунгић

31. 01. 2023. у 06:40

ПОЗИВ да напише адаптацију чувеног америчког ситкома "Сви воле Рејмонда", хумористичку серију "Лако је Ралету", обрадовао је, али и изненадио сценаристкињу Татјану Илић ("Оно као љубав", "Авионџије"), јер до тада није имала искуства са адаптацијама.

ИМПРОВИЗОВАЛИ СМО ВРЛО МАЛО У РЕПЛИКАМА: Татјана Илић о сценарију за серију Лако је Ралету

Маша Дакић и Андрија Милошевић, Фото РТС

- Када је комедија у питању, радила сам оригиналне формате. Продукција ме је охрабривала да измаштам ствари које сам желела, наравно, уз поштовање правила лиценце. Гледала сам "Сви воле Рејмонда", али нисам била претерани фан серије. Тек када сам са тимом писаца добила сценарио серије "Лако је Ралету", схватила сам колико је добро написана и колико има добру структуру. Трудили смо се да унесемо домаћи хумор, али да не реметимо структуру остварења.

Слободу да промени неке детаље оригиналног текста, Тања је себи дозволила само у детаљима.

- Могли смо да импровизујемо само у репликама, како ми то кажемо, "џезирали смо преко текста". У томе се, наравно, истакао Андрија Милошевић, који је мајстор импровизација - уз осмех открива, за "Новости", Татјана Илић, која на Факултету за медије и комуникације предаје предмет Сва лица ТВ комедије.

Татјана Илић, Фото Промо

У тиму сценариста серије "Сви воле Рејмонда" била су тројица мушкараца и једна жена. Не знајући за то, и Татјана је одабрала тројицу колега за свој тим, Душана Булића, Дејана Ћирјаковића и Филипа Вујошевића.

- Свако од нас је написао по десет епизода - открива наша саговорница и додаје да су неки аспекти серије морали да буду модернизовани, будући да је оригинал сниман деведесетих година прошлог века.

- Интернет је присутан, али нисмо хтели да инсистирамо на томе, нити да претерујемо са мобилним телефонима. Хтели смо да серија у том смислу остане нежна, на неки начин носталгична.

Фото РТС

СУСРЕТ ЦИЦЕ И БЕЦЕ ПОСЛЕ 10 ГОДИНА

У ДРУГОЈ епизоди серије, редитеља Огњена Јанковића и Предрага Личине, Ралетов деда-ујак Милан (94) умро је и Рале мора да држи говор на сахрани. Цица брине јер на сахрану долази њена сестра Беца, са којом не разговара десет година. Цица и Беца се суочавају и све води ка помирењу, до једног тренутка. Стојан је кренуо на часове криминалистичке психологије и мора да научи да ради IQ тест, па чланове породице користи као заморчиће.

Играју Андрија Милошевић, Маша Дакић, Љиљана Благојевић, Бранимир Брстина, Александар Срећковић, Светлана Бојковић, Андријана Оливерић, Раде Марковић...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори