ПОЧЕЛА ЧЕТВРТА РУТА: Фестивал регионалних позоришта, од 1. до 6.децембра у Београдском драмском

В.В.С.

01. 12. 2022. у 14:34

НА Великој сцени "Оливера и Раде Марковић" Београдског драмског , од 1. до 6. децембра, одржаће се четврти РУТА група Триглав фестивал.

ПОЧЕЛА ЧЕТВРТА РУТА: Фестивал регионалних позоришта, од 1. до 6.децембра у Београдском драмском

фото:Архива "Новости"

Регионална унија театара РУТА настала је са идејом да окупи позоришта из бивших југословенских република сличног сензибилитета и током трајања фестивала на једном месту прикаже њихова достигнућа, допринесе размени искустава гостујућих ансамбала, као и да играјући своје продукције промовише најбоља остварења.

Фестивал се одржава свака два месеца у другом граду домаћину, а нова издања увек започињу у Београдском драмском позоришту 1. децембра. На овогодишњем РУТА фестивалу гостоваће позоришта чланице уније из: Македоније, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Прва на програму у Београдском драмском била је "Божанствена комедија" (Франк Касторф,БДП), следи Мy наме ис Горан Стефановски (Бранислав Мићуновић, Драмски театар Скопље),"Јунакиње"( Александар Поповски, Местно гледалишче Љубљана), "Без портфеља" (Бранислав Мићуновић, Градско позориште Подгорица) и "Умри мушки" (Адмир Гламочак, Камерни театар 55 Сарајево).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (0)

СВЕЧАНО ПРЕСЕКАО ВРПЦУ: Ћустићева жена се породила код куће - старији син присуствовао