"ЉУБАВ" ЉУДИ ИЗ СВРАТИШТА: Шта на 56. Битеф доноси представа награђиваног Британца Александера Зелдина

М. А. К.

12. 08. 2022. у 17:30

У ПРОСТОРУ Луке Београд, на чак три извођења (30. септембра у 21 час и у два термина 1. октобра - од 17 и 21), публика 56. Битефа, видеће представу "Љубав" Александера Зелдина, насталу у копродукцији компаније овог британског писца и редитеља и позоришта "Одеон" из Париза.

ЉУБАВ ЉУДИ ИЗ СВРАТИШТА: Шта на 56. Битеф доноси представа награђиваног Британца Александера Зелдина

Фото: Битеф

Организатори кажу да је реч о једном од најтраженијих театарских остварења у свету, према ком је Би-Би-Си снимио истоимени филм. У Београд стиже после лондонског Националног театра, париског "Одеона", берлинског Шаубинеа, бечког фестивала Винер Фествохен.

Представа "Љубав" која прати судбине неколико људи доспелих у свратиште услед несрећних животних прилика, губитка стана, домовине, посла, део је Зелдиновог триптиха "Неједнакости", а чине га још и позоришна остварења "Више од бриге" и "Вера, нада и доброчинство".

Истраживање судбина људи са друштвене и социјалне маргине, својствено је овом аутору, који се својим готово натуралистичким режијама бави неком врстом документарног позоришта. Тако се и у представи која долази на Битеф, реалистичком глумом, којом се представљају суморни и тешки животи протагониста, али и уверљиво приказаним амбијентом у ком су се они затекли, ствара утисак документарности.

Рођен 1985. године, Зелдин је у Великој Британији добио угледна позоришна признања, био стално ангажовани редитељ у позоришту у Бирмингему и Националном позоришту у Лондону, као и париском "Одеону". Радио је у Русији, Јужној Кореји и на Блиском истоку. Критика представу "Љубав" описује као "неодољиву" и "забавну", али и невероватно "неудобну" и емотивну за публику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

Коментари (0)

ТАТА ПОНОСАН: Ћерка легендарног фолкера постала шампион света: То ми је најважније тренутно!