ИСКРЕ У ОЧИМА МУЗИЧАРА: Изложба фотографија Ивана Грлића у Краљеву (ФОТО)

Г. ЋИРОВИЋ

01. 07. 2022. у 18:39

У оквиру овогодишњег, 12. по реду Међународног џез фестивала „Џезибар“, у галерији краљевачког Културног центра Рибница отворена је изложба фотографија под називом „MUSIC, BRE!“, аутора Ивана Грлића.

ИСКРЕ У ОЧИМА МУЗИЧАРА: Изложба фотографија Ивана Грлића у Краљеву (ФОТО)

КЦ Рибница

У питању је, заправо, мултимедијални уметнички пројекат базиран на фото-портретима најзначајнијих музичких уметника и представља део пројекта „Serbian bre" започетог још 2001. године.

- Моделе сам бирао међу уметницима који су карактеристични и као ствараоци и као личности, настојећи да у фотографијама замрзнем њихову енергију, експресију и харизму. Покушао сам да најширој публици из свог угла прикажем искре које видим у очима музичара, настале као последица дугогодишњег дружења са инструментом и сценом – рекао је Грлић.

КЦ Рибница

Отварање изложбе фотографија Ивана Грлића

Према његовинм речима, мотив за бављење овим пројектом била му је потреба да нешто уради на мењању стварности, давању алтернативе и промовисању другачијих стандарда.

- Овај пројекат представља напор за побољшање наше стварности, са жељом да пробудим и подстакнем публику на другачије размишљање, посматрање садашњег тренутка и да допринесем очувању правих вредности.

КЦ Рибница

Изложба фотографија Ивана Грлића у Краљеву

Заинтерсовани ће изложбу моћи да погледају до 12. јула, а улаз је, као и на све остале програме „Џезибара“, бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕКИМ СЕ ВИЂАО СА МУШКАРЦИМА: Бранка тек после смрти сазнала - ово никада неће моћи да преболи