ЏЕЈН ЈЕ ИСКЛЕСАНА ОД МОЈИХ "ВОЈНИЧКИХ" ИСКУСТАВА: Глумица Ванеса Лаше, звезда серијала "Морнарички истражитељи: Хаваји"

Никола Дражовић

25. 06. 2022. у 06:50

НАЈУСПЕШНИЈИ серијал на свету, "Морнарички истражитељи" са спинофом "Хаваји", који се на каналу Фокс премијерно приказује од 13. јуна, наставља се на прелепим плажама "Алоха државе".

ЏЕЈН ЈЕ ИСКЛЕСАНА ОД МОЈИХ ВОЈНИЧКИХ ИСКУСТАВА: Глумица Ванеса Лаше, звезда серијала Морнарички истражитељи: Хаваји

Фото CBS/Фокс

Џејн Тенант прва је жена на челу екипе Морнаричких истражитеља са седиштем у Перл Харбору, и она нам је са својим тимом у 23 епизоде новог серијала (од понедељка до четвртка у 21.00) "туристички" водич кроз мрачно наличје овог раја на Земљи. У ексклузивном интервјуу за "ТВ новости", главна звезда серијала Ванеса Лаше, открива ко је у ствари њена јунакиња и колико јој је одрастање у војној бази помогло да се осети удобно у кожи инспекторке морнаричких истражитеља.

- Оно што ме је привукло овој роли јесте чињеница да на челу једне тако моћне јединице, као и франшизе у којој су махом до сада главну реч водили мушкарци, овог пута имамо жену. До позиције главног инспектора Џејн је стигла захављујући амбицији, самопоуздању и стратегији, борећи се са системом који се одупирао идеји о жени на челу полицијске јединице на сваком кораку - поручује глумица која је каријеру започела као мисица, а затим је пут под светлом рефлектора "крчила" на модним пистама и пред ТВ камерама као водитељ. Упркос томе што је глумачку каријеру започела још 2001, улога у "Морнаричким истражитељима" је њена прва водећа.

- Препознајем се у овој причи. Занимљиво ми је то како Џејн, иако је својим образовањем и искуством показала да вреди и да заслужује позицију коју је добила, није добила и прилику да одахне од те борбе. Као вођа, рањивија је него икада. Принуђена да балансира између професионалних дужности, породичних обавеза и оданости својој држави - истиче Ванеса, која је због ове серије била принуђена да се пресели на магичне Хаваје.

- Када сам супругу рекла да ћемо морати привремено да напустимо Лос Анђелес и да се због серије преселимо на Хаваје, он ми је одговорио - могли смо да прођемо и много горе (смех). Шалу на страну, када као туриста размишљате о овим острвима, први синоними су вам море, сунце и плаже. Било је занимљиво открити наличје тог раја и схватити да иза свега постоји и један мрачни пакао. Џејн Хаваје не доживљава на исти начин као и хиљаде туриста који продефилују овом светски познатом дестинацијом. За њу, Хаваји су полигон за злочине - открива глумица којој војна доктрина није страна.

Фото CBS/Фокс

- Прија ми то што Џејн није књишки мољац, неко ко се крије иза папира на канцеларијском столу. Међутим, ова серија је за мене посебна и због тога што ме вратила у детињство. Одрасла сам као дете војног лица у ваздухопловној бази на Филипинима. Када имате такав педигре, део вашег ДНК је то да сте рођени утренирани и дисциплиновани. Коначно сам добила прилику да све то што се урезало у мојој личности од малена искористим на прави начин. Џејн је "исклесана" од мојих "војничких" искустава - каже глумица, додајући да постоји посебан слој етичких вредности које стичу само они који су део живота провели у војној служби.

- То су част, оданост држави и спремност да положите живот за туђи. Такве ствари се не уче у обичном животу. То је посебан ниво искрености и посвећености вишем циљу који се развија само у неким професијама. Војска је једна од њих - поручује Ванеса. На питање о томе колику одговорност јој је донела рола Џејн Тенант, Ванеса признаје да је ова улога за њу била највећи изазов у животу.

- Главна улога подразумева и водећу одговорност. Ви сте у сваком кадру, серија без вас не постоји. У том смислу, морала сам свој живот у потпуности да ставим по страни. Током тих неколико месеци више нисам била Ванеса, већ Џејн. Живела сам њену стварност. То је значило да морам да пронађем неки компромис како да моја права породица не трпи. Мој супруг Ник и ја имамо троје деце. Имала сам одговорност и за њихова четири живота. Одлучили смо да се сви заједно преселимо на Хаваје, како би наша породица што мање трпила због мог посла. Срећом, клинци су то доживели као продужени распуст. Као једну од предности видели смо и то што ће имати прилику да искусе једну потпуно другачију културу. Није лоше повремено побећи од навика. Имам осећај да се људи лако ушушкају у комодитет навика. Добро је повремено разбити ту рутину. Промена доноси свежу енергију, а ова промена је пријала свима - закључује глумица.

 

ВИДЕЛИ СМО ХАВАЈЕ ВАН СЕЗОНЕ!

УЛОГА у серији стигла је у тренутку када се пандемија коронавируса завршавала, тако да су "Морнарички истражитељи" и у том погледу Ванеси били промена преко ноћи.

- Рад на серији почели смо још за време пандемије, и баш захваљујући томе имали смо прилику да у Хавајима уживамо на потпуно другачији начин - без туриста. Тако смо доживели ове бисере Пацифика у њиховом аутентичном светлу. Видели смо како живи локално становништву. Искусили смо неку њихову регуларну рутину - ван сезоне, што на Хавајима у нормалним околностима не постоји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље