НАСТУП ГУСЛАРА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Београдски Етнографски музеј гостује са изложбом у Љубљани

М.А.К.

13. 06. 2022. у 21:00

БЕОГРАДСКИ Етнографски музеј гостоваће у Парoхијском дому у Љубљани са изложбом "Где сви ћуте, оне говоре", до 26. јуна, и представити избор 120 предмета из Збирке народних музичких инструмената изложба представа део музичке традиције српског народа с балканског простора.

НАСТУП ГУСЛАРА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Београдски Етнографски музеј гостује са изложбом у Љубљани

Фото промо

На изложби ће бити представљене гусле и свирале, али и богатство и разноликост ових инструмената у начину израде, извођењу и форми.

Гусле као митски инструмент српског народа и преносиоци универзалних и моралних порука у неодвојивој епској симбиози: песма, гуслар и гусле. Други део изложбе ће представити свирале с простора некадашње Југославије. 

У току изложбе ће бити организоване гусларске вечери уз наступе гуслара из двадесетак гусларских удружења која постоје, живе и раде у Словенији. Аутор изложбе Мирослав Митровић, музејски саветник Етнографског музеја у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу