ЈУБИЛАРНО ИЗВОЂЕЊЕ "ЈАДНИКА": Популарни мјузикл и после сто одиграних представа на сцени "Мадленијанума"

В.В.С.

20. 05. 2022. у 16:35

НА Великој сцени Опере и театра "Мадленијанум" 23.маја биће јубиларно, стото извођење мјузикла "Јадници" , у режији Небојше Брадића. Премијера је била, сад већ давне 2007. године, а био је то први постављали мјузикл у овој кући. У међувремену, представу су виделе многе генерације гледалаца( под диригентском палицом Весне Шоуц),а прво извођење је било са Зафиром Хаџимановим у улози Жан Валжана.

ЈУБИЛАРНО ИЗВОЂЕЊЕ ЈАДНИКА: Популарни мјузикл и после сто одиграних представа на сцени Мадленијанума

фото:Промо

Популарни наслов обновљен је 2014. године, са истим ауторским тимом, али са великим променама у подели улога. У лику Жана Валжана појављује се Небојша Дугалић, а неки од глумаца су заменили улоге, попут Дејана Луткића који се сад појављује као Инспектор Жавер и Срђана Тимарова који је у обновљеној представи Тенардије. Ту су и Иван Босиљчић, Катарина Гојковић, Наташа Марковић, и певачи Бранислава Подрумац, Љубомир Поповић, Зоран Лековић.

Ансамблу "Јадника" током година придружили су се и Славен Дошло као Маријус, Мина Глигорић и Невена Ђоковић (као Козета), а од овог месеца публика ће гледати Браниславу Подрумац као Фантину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИСКОМПЛЕКСИРАНЕ БУДАЛЕ: Бора испрозивао жири Звезда Гранда - Снежана жестоко узвратила