СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА БОДИ НИНКОВИЋУ: Познатом глумцу и рођеном Смедеревцу уручено најзначајније признање Града Смедерева (ФОТО/ВИДЕО)

Ј. И.

26. 01. 2022. у 21:35

СВЕТОСАВСКА повеља, најзначајније признање града Смедерева уручена је вечерас на Свечаној академији драмском уметнику Слободану Боди Нинковићу.

СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА БОДИ НИНКОВИЋУ: Познатом глумцу и рођеном Смедеревцу уручено најзначајније признање Града Смедерева (ФОТО/ВИДЕО)

Фото Н, Живановић

Бода је рођен је у Смедереву 1956. године. Након средње школе отишао је на ФДУ из чисте радозналости, пошто је у Смедереву био члан аматерског позоришта, прошао је пријемни испит, али га је ускоро напустио. Седам година касније вратио се на ФДУ и био у класи Владе Јефтовића која је једа од најуспешнијих која је изашла са Факултета драмских уметности.

Након студирања, Бодина каријера почиње у позоришту „Бошко Буха". Глумио је и у Београдском народном позоришту, Звездара театру, Битефу, Београдском драмском… Играо и по две представе исте вечери.

Опробао се и као водитељ. Водио је, између осталог, и избор нашег представника на Евросонгу... Музиком се и даље бави. После 40 година, са својом групом ОПС, победницима зајечарске гитаријаде 1979. године, коначно је снимио свој први албум који носи назив „Мала продавница деликатеса“ - стоји, поред осталог, у образложењу награде.

Бода Нинковић је ожењен Славицом. Имају две ћерке. Нађу која је наша позната одбојкашица, и игра у репрезентацији Србије, и Ању која је продуцент.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе