НАПАД НА ФЦС ЗБОГ ГОРАНА МАРКОВИЋА: У опозиционим медијима се води кампања, главни су Драгојевић и Голубовић

Novosti online

03. 12. 2021. у 14:45

СРЂАН Драгојевић и Срдан Голубовић су у координацији са медијима блиским Драгану Ђиласу кренули у напад на Филмски центар Србије, јер Горан Марковић, вођа опозиције, није добио новац.

НАПАД НА ФЦС ЗБОГ ГОРАНА МАРКОВИЋА: У опозиционим медијима се води кампања, главни су Драгојевић и Голубовић

ФОТО: промо

У заједничку кампању кренули су Срђан Драгојевић, који је добио паре за два филма, и Срдан Голубовић, који је узео паре за шест филмова, од којих ниједан није завршен. Иако је речено да ће конкурс бити поновљен они су, као и обично, прогласили цензуру и кренули у напад на државу.

У кампањи највише је вређана Јелена Триван коју је Горан Марковић назвао "моралном наказом", а члановима управног одбора који већ четири године без накнаде раде свој посао утериван је страх.

Иначе, Горан Марковић који себе проглашава дисидентом је снимао у свим режимима.

Негативној кампањи се прикључио и Дарко Бајић, који је још као кадар Г17 ведрио и облачио државним фондовима.

Да је српски филм доживео крај, Бајић као чињеницу наводи то што Горан Марковић није добио паре, иако се никада више није снимало.

Подсећања ради иста група људи је назвала нелегалан избор "Даре из Јасеновца" за Оскара и жалила се америчкој академији. Ове године када је на исти начин изабран филм "Оаза" све им је било легално, јер су они политички пројекат.

Изгледа да је њихов проблем са Филмским центром Србије тај што желе да се докопају државних пара и да њима господаре као што су до сада и да забране снимање српских националних филмова.

Престрашени њиховим медијским нападима, људи у управном одбору Филмског центра Србије масовно подносе оставку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)