"МАДАМ БАТЕРФЛАЈ" ПУЧИНИЈЕВОГ ФЕСТИВАЛА ИЗ ТОРЕ ДЕ ЛАГА: Славни наслов гостује у Народном позоришту

В.В.С.

26. 11. 2021. у 18:02

ЕКСКЛУЗИВНО извођење опере "Мадам Батерфлај" Ђакома Пучинија, у продукцији Фондације Пучинијевог фестивала из Торе дел Лага, места у којем је славни италијански уметник живео и компоновао своја незаборавна дела - биће одржано у недељу, 28. новембра, на Великој сцени националног театра. 

МАДАМ БАТЕРФЛАЈ ПУЧИНИЈЕВОГ ФЕСТИВАЛА ИЗ ТОРЕ ДЕ ЛАГА: Славни наслов гостује у Народном позоришту

FOTO: Arhiva novosti

Народно позориште у Београду реализује ово гостовање у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду.Пучинијев фестивал из Торе дел Лага, који се сваке године одржава у прелепом амбијенту Гран Театра под ведрим небом у присуству више хиљада посетилаца, најзначајнији је догађај посвећен овом оперском композитору XX века, чија се дела највише изводе и који је омиљен код публике широм света. 

Биће ово јединствена прилика да се чују гласови изузетних солиста, Шоко Окаде (Ћо-Ћо Сан), Винченца Kостанца (Пинкертон) и Аријане Мањанело (Сузуки), под диригентским вођством маестра Фабриција Вентуре и у режији Ману Лали. 

У подели су и солисти Опере Народног позоришта Миодраг Д. Јовановић (Шарплес), Синиша Радин (Горо), Михаило Шљивић (Јамадори), Александар Стаматовић (Ујка Бонза), Никола Баста (Комисионарио) и Светлана Ловчевић (Кејт Пинкертон).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)