ОД "ДОКТОРКЕ НА СЕЛУ" ДО ВРАЧАРЕ МИКУЛЕ: Глумица Љиљана Благојевић у емисији "Шок ток"

М. Ј. М.

15. 11. 2021. у 07:00

ЛЕГЕНДА нашег глумишта, Љиљана Благојевић, гошћа је новог издања емисије "Шок ток" (Прва, 22.00) у којој ће нам између осталог открити, када је Тома Здравковић специјално за њу написао песму "За Љиљану".

ОД ДОКТОРКЕ НА СЕЛУ ДО ВРАЧАРЕ МИКУЛЕ: Глумица Љиљана Благојевић у емисији Шок ток

Фото В. Данилов

Првакиња драме Народног позоришта у Београду ће се присетити и својих глумачких почетака. Сазнаћемо и како се упознала са супругом Синишом Ковачевићем, драмским писцем и редитељем, као и које су то роле обележиле њену богату каријеру.

На филму је дебитовала 1981. године, главном улогом у сада већ култном остварењу "Сјећаш ли се Доли Бел", Емира Кустурице. Срца гледалаца крај малих екрана освојила је 1982, када је дебитовала на телевизији, главном улогом у серији "Докторка на селу". Од тада, у ниску својих филмских и позоришних ликова ниже само бисере.

Један од њих је и Марта у крими-серији "Кљун", у режији Јелене Гавриловић и Уроша Томића, која је недавно освојила награду публике на престижном фестивалу серија у Кану.

До 21. новембра (на каналу Суперстар ТВ), односно, до 28. новембра (на РТС 1), Љиљану ћемо гледати као врачару Микулу у "Црној свадби", психолошком трилеру са примесама хорора и мистерије, креатора Страхиње Маџаревића и Немање Ћипранића. Мада се њен лик појављује у четири од десет епизода, толико је важан да без њега серија не би могла ни да постоји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)