НОВЕ АВАНТУРЕ: Изашао други део "Дневник једне скоро па тинејџерке"

Д.Б.М.

25. 10. 2021. у 18:20

ИЗДАВАЧКА кућа "Одисеја" објавила је" други део серијала "Дневник једне скоро па тинејџерке" немачке књижевнице Алисе Пантермилер, под насловом "Ко шиша овце".

НОВЕ АВАНТУРЕ: Изашао други део Дневник једне скоро па тинејџерке

FOTO: Promo

Главна јунакиња серијала, Лота Пантермилер, најбољеобјашњава о чему је реч: "Ћао, опет ја. Сећате се моје суперглупаве магичне флауте? И даље ми загорчава живот. Операција кућни љубимац није била баш успешна. Уместо пса или малецке овце добила сам папагаја Ханибала који крешти по цео дан. Од тада радије идем у школу.

Ако се сећате флауте, онда се сигурно сећате и Беренике фон Бедекер. Е па, Береника је основала женску банду и у њу позвала скоро све девојчице из разреда. Осим Чејене и мене (и још једне или две девојчице). Зову се Фенси клан Сфорца, али ми их зовемо фенси овце, ха-ха! Немојте мислити да желимо да будемо део њене банде. Никако! Основале смо сопствену и назвале је Дивљи зечеви (а како другачије?). А пошто су две девојчице ипак премало за банду, укључиле смо и једног дечака из разреда. Али такав живот је прилично напоран. И опасан! Нарочито када је један од чланова тотални флаутски антиталенат као што сам ја. Можда ћу овог пута коначно успети да се решим те глупаве флауте!"

Алиса Пантермилер је стекла светску славу серијалом "Дневник једне скоро па тинејџерке", низом прича о девојчици Лоти. Прва књига у серијалу објављена је 2012. године и одмах је привукла пажњу публике. Исте године објављен је и наставак, а данас овај серијал броји петнаест књига и неколико милиона читалаца широм света који сваке године с нестрпљењем очекују нове Лотине доживљаје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)