СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА: Документарац "Прилагођени" први пут ће бити приказан на фестивалу ИДФА у Амстердаму

Д. Б. М.

25. 10. 2021. у 15:46

ДОКУМЕНТАРНИ филм "Прилагођени" Дејана Петровића имаће светску премијеру у такмичарском програму највећег и једног од најзначајнијих фестивала документарног филма у свету ИДФА (International Documentary Film Festival Amsterdam), који ће 34. пут бити одржан у Амстердаму, од 17. до 28. новембра.

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА: Документарац Прилагођени први пут ће бити приказан на фестивалу ИДФА у Амстердаму

FOTO: Promo

 "Прилагођени" је краткометражни документарац који нам открива јединствено прихватилиште за псе у Европи, место у које се свакодневно довозе пси луталице, ухваћене на периферији града. Успостављањем паралеле између азила за псе и друштва и приказивањем процеса дресуре паса, филм указује на универзалне проблеме са којима се сусрећемо од најранијег детињства, преиспитујући потребу појединца да се прилагођава вољи другог, сматрајући га ауторитетом.

Продуцент, редитељ и сценариста филма је Дејан Петровић, директор фотографије Драган Вилдовић, док монтажу потписују Александар Ухрин и Александар Поповић. Сниматељ и дизајнер звука је Никола Цвијановић, а музику је компоновао Војин Ристивојевић.

"Прилагођени" траје 19 минута и такмичиће се за награду за најбољи филм у категорији краткометражног документарног филма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)