ПРОЈЕКАТ "БУДУЋНОСТ ЕВРОПЕ": Дигитализација фотографија о животу студената у Новом Саду од 1961. године

В.В.С.

18. 10. 2021. у 16:23

ПРОЈЕКАТ "Они живе - студентски животи откривени кроз контекстуалне уметничке праксе", који је започео 2020. под покровитељством програма Креативна Европа, од ове јесени се реализује и у Новом Саду у сарадњи са Студентском асоцијацијом Универзитета у Новом Саду и под покровитељством Фондације "Нови Сад - Европска престоница културе", а у оквиру програмског лука "Будућност Европе" у циљу званичне допуне програма "Нови Сад - Европска престоница културе".

ПРОЈЕКАТ БУДУЋНОСТ ЕВРОПЕ: Дигитализација фотографија о животу студената у Новом Саду од 1961. године

КомуникАрт

Архивистичка обука, прикупљање и дигитализација фотографског материјала о животу студената у студентским домовима у Новом Саду од 1961. године до данас, као и активности везане за резиденцијалне боравке пара уметник-кустос, који ће реализовати партиципативне пројекте са садашњим студентима, укључујући у уметничке радове и прикупљени архивски материјал, одвијаће се у периоду од 1. септембра 2021. до 30. априла 2022. године. Уметнички пар из Новог Сада чине Бојана Кнежевић и Владимир Бјеличић.

Бивши и садашњи станари новосадских студентских домова свих генерација могу да допринесу креирању колекције фотографија под називом "Они живе" о животу студената у новосадском кампусу, од краја Другог светског рата до данас. У обзир долазе и већ скениране фотографије, фотографије у дигиталном формату које је могуће послати путем мејла, као и оригиналне фотографије, које ће након скенирања бити враћене власницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)