МАРКО ЖИВИЋ ЈЕ ПРЕЖИВЕО БОРБУ СА КАРЦИНОМОМ: Ноћу плачеш јер си везан за кревет, али сам устајао, шетао ходником и глумио Рокија Балбоу

Novosti online

14. 10. 2021. у 19:47

ГЛУМАЦ Марко Живић (49) преминуо је данас од вируса корона.

МАРКО ЖИВИЋ ЈЕ ПРЕЖИВЕО БОРБУ СА КАРЦИНОМОМ: Ноћу плачеш јер си везан за кревет, али сам устајао, шетао ходником и глумио Рокија Балбоу

Фото: В. Данилов

Његов су живот обележили многи тешки догађаји, а један од њих је и борба са карциномом. Гостујући у емисији "Преживели" на К1 Марко је открио како се опоравио након што му је 2008. године одстрањен злоћудни тумор који је захватио делове једњака и желуца.

- Потпуно случајно сам то открио. Отишао сам код академика др Предрага Пешка, директора Института за болести дигестивног тракта, и тако сазнао да имам абдоменални проблем, а затим и болест једњака. Данас имам рез од 15 сантиметара дуж груди и стомака. Абдомен је зезнут, јер они одстрањују шта не ваља, а онда склапају шта могу. Моја операција трајала је седам и по сати, али сам схватио да имам две опције: или да уђем храбро или да одустанем. Наравно одмах сам се одлучио за ову прву - рекао је Живић и додао:

- Сећам се ноћи пред операцију, тад ми је било најтеже. Гледам кроз прозор, снег пада и видим да нема назад, нема друге опције. Онда кренеш да размишљаш о свему и свачему, "Боже, откуд ово", "зашто", али мислим да ми је помогло што сам био луд у својој енергији. Луд да ту трку истрчим.

Марко Живић у својој искреној исповести навео је и да је само месец дана након тешке интервенције играо представу.

- Сећам се да ме је Драган Бјелогрлић молио да не играм представу, он је био водећи лик. Хтео је све да откаже, али ја сам био упоран. Чак су ми родитељи звали хирурга и питали: “Је л’ може он да се смири”, а он им је само рекао: “Не. Ако се смири, опет ће упасти у лоше стање, нека га, то је његов начин да се са свим избори”. И тако је и било, после те представе сам се осећао невероватно, иако сам имао свеже резове и носио завоје" - испричао је глумац и додао да је током свог опоравка често ведрим духом бодрио и остале болеснике, оне који су посустали у борби за живот.

- Звали су ме често из клинике да псхички дижем пацијенте тамо. Ишао сам да их засмејавам и верујем да сам некоме и помогао. Касније сам постао маскота целог одељења. Тако је било и док сам сам лежао у болници. Деси се да паднеш ментално у току ноћи јер дневно примаш шест или осам инфузија, а једна капље два сата. Ноћу плачеш јер си везан за кревет, али сам устајао, шетао ходником и глумио Рокија Балбоу. Боли те све, али ја сам глумио да боксујем са неким. Пацијенти су излазили да ме гледају, смејали се, навијали. Мораш некако да се ишчупаш из тога. Рецидиви обично стигну касније након тих стресних ситуација, имао сам тренутак да кажем себи не могу више, али сам гурао као булдожер, иако нисам имао снаге - закључио је Марко, преноси "Блиц".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)