МУЗИКА ИНСПИРАСАНА ИКОНОМ: Концерт новосадске Академије уметности у Београду

Љ. П.

06. 10. 2021. у 16:56

КОНЦЕРТ у организацији Академије уметности Нови Сад одржаће се у катедрали Београдске надбискупије у четвртак, 7. октобра.

МУЗИКА ИНСПИРАСАНА ИКОНОМ: Концерт новосадске Академије уметности у Београду

Фото: Срђан Пабло Дорошки

На програму је дело „Антене“, Александре Вребалов, композиторке и професорке на Академији уметности. Композиција „Антене“ инспирисана је иконом Богородице Милосрђа, која датира из периода касне Византије и налази се се у византијској збирци Музеја уметности у Кливленду, по чијем позиву је дело написано.

На овом јединственом концерту наступају хор Школе црквеног појања Свети Јован Дамаскин који предводи ђакон др Владимир Антић, ТАЈЈ квартет, хор и ансамбл студената и професора Академије уметности Нови Сад и Српског народног позоришта у Новом Саду. Комбинованим хоровима и ансамблом диригује Божидар Црњански.

Концерт „Антена“ је један од примера иновативног приступа музичком образовању у коме је уметничка сарадња са неакадемским локалним и међународним организацијама један од основних облика практичног укључивања студената у стручну праксу којој немају приступ путем редовне наставе.

Улаз је бесплатан, а резервације се примају на мејл mons@sbb.rs.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави