БИТНО ЈЕ КОЛИКО ИЗДРЖИШ НА НОГАМА: Иван Тасовац каквог нисте знали - од надимка Памела Андерсон, до пензије на егзотичном острву

Р. Р.

29. 09. 2021. у 22:11

БИВШИ министар културе, пијаниста и директор Београдске филхармоније преминуо је вечерас у Београду у 55. години.

БИТНО ЈЕ КОЛИКО ИЗДРЖИШ НА НОГАМА: Иван Тасовац каквог нисте знали - од надимка Памела Андерсон, до пензије на егзотичном острву

Фото: П. Милошевић

Од тренутка када се појавио на нашој културној сцени добио је велику пажњу медија због неспорног музичког дара, а захваљујући вештини за провокацију, добром имиџи и публицитету, успео је себи да дода и оно што се на западу зове "селф маркетинг", и да постане популаран и препознатљив.

Својевремено је дао необични интервју за "Новости". чије делове преносимо.

* Колико износи ваша "рекордна" килажа?

- Скоро 102 килограма, а имао сам их до пре месец и по дана, па сам одлучио да се мало доведем у ред. Мислим да ћу сада ипак имати проблем - заборавио сам како изгледа феноменална храна док нисам ушао у "Верди".

* Од кога сте добили надимак Памела Андерсон?

- Од себе. Нисам знао шта да одговорим онима који су ми постављали глупо питање зашто сам се офарбао у плаво, па сам морао нешто да смислим. А нема никаквог разлога ни што се фарбам, ни што носим минђушу. Што кажу код мене у Херцеговини - ето, наспело ми.

* Како наши политичари долазе у БФ - плаћају карте или их добијају преко протокола, и ко је од њих претплаћен на премијере?

- Оно што веома поштујем је чињеница да нико од политичара који долазе на концерте није звао из кабинета, нити тражио бесплатне карте. Ми имамо претплатнике међу њима већ много година, као што су Лејла Руждић, Радомир Наумов, Милица Чубрило, Радмила Хрустановић, Мирјана Божић, Небојша Бакарец, Ђорђе Бобић... Али, врло често долазе и Мићуновић, Божидар Ђелић, Горица Мојовић.

* Да ли то значи да, рецимо, премијер Коштуница лично позове благајну и пита за карте?

* Како бисте се препоручили путем огласа?

- Свира по кућама, повољно.

* Шта сматрате својим највећим адутом?

- Што рекао мој омиљени "филозоф" Роки Билбоа, "није битно колико јако удараш него колико удараца можеш да истрпиш и да останеш на ногама". Мислим да је мој највећи адут то што сам у стању да много пута крећем потпуно из почетка.

* Где највише остављате новац?

- По кафанама и ресторанима. Ту некако уопште не размишљам.

* Коју музику слушате у кафанама?

- Сигурно не ону која се слуша на Коларцу. Било је божанствено на вечери после концерта диригента Зубина Мехте. Довео сам Тому и "Блек пантерсе" и направили смо потпуни "карамбол", а ноћ се завршила тако што им је Мехта дириговао виљушкама.

* Како видите себе кроз педесет година?

- Јао, то сам чекао! На неком врло егзотичном острву, може то бити негде у Азији, на некој дивној јахти како пецам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)