ГЕНЕРАЦИЈАМА ЈЕ ОБЕЛЕЖИО ДЕТИЊСТВО: Легендарне емисије по којима ћемо памтити Ненада Ненадовића

Novosti online

23. 09. 2021. у 10:42

ГЛУМАЦ Ненад Ненадовић преминуо је у 57. години у Београду, од последица заражавања корона вирусом.

ГЕНЕРАЦИЈАМА ЈЕ ОБЕЛЕЖИО ДЕТИЊСТВО: Легендарне емисије по којима ћемо памтити Ненада Ненадовића

Фото: Архива Новости

Ненадовић је почео да глуми још као дечак, када је остварио више запажених улога, а током касније каријере радио је и као водитељ различитих емисија, и за децу и за одрасле.

Генерације су одрастале уз "Фазоне и форе", "Пет шоу", "Зоотеку", "Играоницу"...

У легендарној "Зоотеци" Ненадовић је са децом играо игру "на слово, на слово", а онда би на сцену ступио Аца Зоотека, који би причао о животињској врсти која је била тема у тој епизоди.

Ненадовић је водио и разне квизове, скривене камере и друге врсте програма, у чему је био веома успешан.

- Телевизија је један другачији медиј. Ја сам игром случаја 1990. године доспео на Трећи канал и почео да радим неке дечје емисије. Био је то "Пет шоу". Сећам се свог првог интервјуа који сам морао да обавим. То је било страшно. Мислио сам да ћу пасти у несвест. Имао сам толику трему, а имао сам пре тога и филмова, и серија... Телевизија није нимало наивна. Она за мене представља једну веш-машину у коју ви уђете, и она вас врти, врти, и ако немате времена да изађете из те машине, после неколико година будете исцеђени, и не знате где се налазите - описао је својевремено Ненадовић своје искуства везана за рад на телевизијским емисијама.

Ненад Ненадовић је рођен 20. октобра 1964. године у Београду. У глумачке воде је упловио још као дечак, а са 13 година је добио улогу Мољца у серији "Повратак отписаних". Иза себе је оставио супругу Снежану и ћерке Јану и Мину.

( Нпортал)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)