ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ГОЈКОВИЋ ТРСТУ: Отварање изложбе о Тесли, човеку будућности

М.А.К.

16. 09. 2021. у 18:57

ПОВОДОМ отварања изложбе "Никола Тесла - човек из будућности" у Италији, потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић састала се у Трсту са председником аутономног региона Фриули Венеција, Ђулијом Масимилијаном Федригом (на слици).

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ГОЈКОВИЋ ТРСТУ: Отварање изложбе о Тесли, човеку будућности

МКИ Дарио Константиновић

Њих двоје ће у петак, 17. септембра и отворити отворити поставку посвећену нашем вечиком изумитељу.

Говорећи о билатерарној културној сарадњи, Гојковић је указала да је Србија спремна на потписивање Споразума о кинематографској копродукцији између наше и италијанске владе, што ће отворити могућност за унапређење сарадње и у овој области, посебно имајући у виду подстицаје које Србија даје за снимање филмова и серија.

Гојковић и Федрига разговарали су о јачању односа ове италијанске регије и АП Војводине, а наша министарка напоменула је и да је Нови Сад европска престоница културе 2021. и указала да то отвара додатне могућности сарадње у овој области, као и у образовању, имајући у виду значајан број наших студената у Трсту. 

Гојковићева је посетила и Српску православну црквену општину при којој су Библиотека, Архив и школа "Јован Милетић" и Храм Св. Спиридона Чудотворца у Трсту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)