"С ЉУБАВЉУ РЕНАТУ БАЛЕСТРИ": У Народном позоришту програм посвећен великом италијанском креатору

В.В.С.

13. 09. 2021. у 13:23

НА Великој сцени Народног позоришта 18. септембра одржаће се концерт "Опера, балет и мода - Београд с љубављу Ренату Балестри", посвећен чувеном италијанском модном креатору.

С ЉУБАВЉУ РЕНАТУ БАЛЕСТРИ: У Народном позоришту програм посвећен великом италијанском креатору

Народно позориште

Оркестром националног театра дириговаће гост из Италије Јакопо Сипари ди Пескасероли. На програму су одломци из балета "Лабудово језеро" Петра Илича Чајковског. У оквиру овог дела концерта, прваци балета Народног позоришта Бојана Жегарац и Јован Веселиновић ће извести сегмент из истоименог балета, у кореографији Константина Костјукова, који је на репертоару Народног позоришта у Београду, а манекени ће у форми перформанса приказати најатрактивније костиме које је за овај балет креирао Ренато Балестра.

У другом делу програма чуће се омиљене арије Рената Балестре, а наступају Ђулија Болкато, Каролина Лопез Морено, Јадранка Јовановић, Јасмина Трумбеташ и Сања Керкез.

Модни перформанс са костимима које је Ренато Балестра креирао за оперу "Пепељуга". Иначе, оно што повезује први и трећи део концерта су спектакуларни костими Рената Балестре које је радио за Народно позориште у Београду. Концерт организује Народно позориште и агенција "Фабрика".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)