ИСПУЊЕНО МИ ЈЕ СРЦЕ: Нашем славном виолинисти Стефану Миленковићу уручен "Стефан Првовенчани"

Н. Кочовић

19. 08. 2021. у 23:10

СЛАВНОМ виолинисти Стефану Миленковићу свечано је уручено овогодишње признање "Стефан Првовенчани", које Рашке духовне свечаности додељују за изузетан допринос српској култури.

ИСПУЊЕНО МИ ЈЕ СРЦЕ: Нашем славном виолинисти Стефану Миленковићу уручен Стефан Првовенчани

Лауреат Стефан Миленковић / Фото Центар за културу Градац

Ово признање нашем великом уметнику уручио је председник Општине Рашка Игњат Ракитић после концерта који, како су многи приметили, никад веће име није одржало у овој вароши на Ибру.

- Велика је ово част и одговорност, поготово што се добија једном у животу и што сам видео ко је све добио пре мене. "Смрзнуо сам се" од помена имена тих великана. Биће ми ова награда подстрек да наставим путем којим корачам већ дуго, да наставим да живот у сваком смислу подредим томе да будем уметник, да будем на мисији да другима приближавам и са другима делим класичну музику - казао је он.

Миленковић је наступио у пратњи оркестра "Камерата" Академије уметности из Новог Сада, а иако је концерт одржан на отвореном, без адекватних акустичних услова, био је презадовољан како је све изгледало, поготово реакцијом публике.

- Било је величанствено, свирали смо под месечином, доживео сам осећање испуњености срца и душе, отелотворење наше мисије да делимо са публиком оно што радимо. На концерту су били и они који не слушају класичну музику и видело се да су лепо провели време. Посебно сам радостан због реакција деце - казао је Миленковић.

Он је одао признање организаторима на томе што су на једном месту окупили велика имена српске културе, рекавши да је публика могла да ужива у веома богатом и разноврсном програму.

- Видео сам и да публика цени све ово, а пандемија је повећала ентузијазам према ономе што радимо, сви смо сада схватили да без људског контакта и блискости нисмо комплетна људска бића. Надам се да ћемо се уз поштовање мера и опрез убрзо вратити нормалном животу - поручио је наш легендарни уметник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)