ЈОВИ РАДОВАНОВИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА НИШВИЛА: Потврда да смо добро радили

Танјуг

12. 08. 2021. у 01:20

ВОЂИ групе Седморица младих Јови Радовановићу данас је у Нишу уручена награда за животно дело коју Нишвил џез фестивал додељује најзначајнијим музичарима у нашој земљи.

ЈОВИ РАДОВАНОВИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА НИШВИЛА: Потврда да смо добро радили

Фото В. Данилов

Захваљујући на награди Радовановић је рекао да је то на неки начин потврда да оно што радиш, добро радиш и да си на добром путу.

-Али награда је и обавеза да и сутра морате да будете још бољи. Што се тиче мене и мојих другара из ансамбла Седморица младих, сигуран сам да смо били на добром путу а што се обавезе тиче, једино нам остаје да што дуже уживамо у овој награди, рекао је уз смех Јова Радовановић.

Директор Нишвил џез фестивала Иван Благојевић је истакао да је група Седморица младих кренула као диксиленд бенд али да је касније почела да свира и џез.

-Џез је тада био главна светска музика и они су тим путем полако улазили у свет шоу бизниса, обишли свет и ушли у Гинисову књигу рекорда, рекао је Благојевић.

Додао је да је Јова Радовановић као фронтмен бенда, био изузетно значајан како за популаризацијну бенда тако и џеза.

Пре свега као свирач кларинета и саксофона а онда и као глумац, аниматор, човек који је просечном Југословену приближио дзез музику

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је најавила да ће град и организатори Нишвила од новембра кренути у јачу и бољу кампању за овај фестивал.

Ово зато јер, како је рекла, Нишвил заслужује више пара у буџету а неопходно је и да се нађе довољно добрих спонзора да овај фестивал, који је бренд Ниша и целе Србије, опстане.

-То ће бити наш задатак не само ове, већ и наредне године и надам се да ћемо идуће године Нишвил подићи на једну лествицу више која му и припада, рекла је градоначелница.

Организаторима је поручила да осмишљавају програм, а да ће град, заједно са њима да осмишљава како да у Ниш доведе још познатије џезере и обезбеди средства за то.

У Нишу је данас свечано откривена и табла са именом џез музичара Мише Блама које је добила једна улица у центру града.

Мишина сестра глумица Нада Блам рекла је да је њен брат заједно са Иваном Благојевићем пуно радио на Нишвил џез фестивалу, да је веома волео Ниш и радо долазио у њега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика