НЕИСПРИЧАНЕ ПРИЧЕ О НАСТАНКУ "КУМА": Парамаунт студио снима мини-серију "Понуда"

Јл. Б.

15. 08. 2021. у 11:36

НЕОТКРИВЕНЕ приче о настанку филма "Кум" биће окосница нове серије The Offer ("Понуда"), коју снима Парамаунт студио.

НЕИСПРИЧАНЕ ПРИЧЕ О НАСТАНКУ КУМА: Парамаунт студио снима мини-серију Понуда

Фото IMDb

Десетоделна биографска драма заснована је на искуству Алберта Радија, продуцента класика из 1972, у режији Франсиса Форда Кополе.

Култна крими-драма са Марлоном Брандом у улози шефа мафије Вита Корлеонеа номинована је за 11 Оскара и овенчана са три - за најбољег глумца у главној улози (Брандо је бојкотовао доделу и одбио награду), за најбољи филм, која је припала Радију, и за најбољи адаптирани сценарио, који је редитељ Копола написао са Мариом Пузом према истоименом Пузовом роману.

Ако све буде текло по плану, пошто је снимање накратко обустављено крајем јула због позитивног теста на вирус корона, серија The Offer појавиће се на стриминг платформи "Парамаунт плус" идуће године, тачно пола века после премијере првог дела трилогије "Кум". Већ је добро позната прича како челници студија "Парамаунт пикчрс", због лоших искустава са претходним мафијашким филмовима, у почетку нису полагали велике наде у "Кума", а имали су и мукотрпне преговоре са редитељем око места и времена дешавања филма, као и неслагања о избору главног глумца. Међутим, прича о италијанско-америчкој мафији остварила је велики успех код критике и публике, те зарадила скоро 135 милиона долара. Док је филм био у претпродукцији, легенда каже да је студију стизало стотине писама са жалбама да је "Кум" анти-италијански филм. Продуцент Ради се затим састао са Џозефом Коломбом, шефом мафије, који је званично био представник Лиге за заштиту грађанских права Американаца пореклом из Италије. Ради је наводно дозволио да се сценарио измени и унајмио неколико "представника" као саветнике за филм. Писма су престала да стижу, али власник "Парамаунта" Чарли Блудорн умало није отпустио Радија због овога.

Сценарио серије потписују Мајкл Толкин и Ники Тоскано, а режију прве три и последње три епизоде Декстер Флечер. Бројну глумачку екипу предводи Мајлс Талер у улози Алберта Радија, Ден Фоглер игра Франсиса Форда Кополу, Патрик Гало глуми Марија Пуза, а Џастин Чејмберс дочараће Марлона Бранда. У осталим улогама су Ентони Иполито (Ал Паћино), Метју Гуд (Роберт Еванс), Берн Горман (Чарли Блудорн), Френк Џон Хјуз (Френк Синатра), Ђовани Рибизи (Џозеф Коломбо), Нора Арнезедер (Франсоаз Ради) и други.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)