БЕЗ "ЈУЖНОГ ВЕТРА" У НИШУ? Редитељ повукао наставак свог хита са предстојећих филмских сусрета

М. Н. М.

01. 08. 2021. у 22:29

ДОМАЋУ премијеру "Јужни ветар: Убрзање" неће имати у Нишу, јер ће уместо њега манифестацију отворити биографска драма "Тома" Драгана Бјелогрлића и Жељка Јоксимовића.

БЕЗ ЈУЖНОГ ВЕТРА У НИШУ? Редитељ повукао наставак свог хита са предстојећих филмских сусрета

Миодраг Радоњић и Милош Биковић / Фото Н. Мишчевић

Милош Аврамовић, редитељ другог дела великог биоскопског хита саопштио је на свом инстаграм-профилу да организатори нису испунили захтеве које су тражили, због чега је повукао свој филм са програма Филмских сусрета.

- Наш једини званичан захтев или услов од самог почетка био је да отворимо фестивал због свега што смо урадили за фестивал и кинематографију са првим делом. Сматрам да смо то заслужили - пише Аврамовић, изражавајући жаљење "пријатељима из Србије, а посебно из Ниша", због тога што неће бити приказан на глумачком фестивалу, и додаје:

- "Уметнички савет" фестивала је сматрао да та част треба да припадне другом филму и ми ту одлуку поштујемо. Планирали смо да направимо велику "Јужни ветар" журку, али ништа од тога. Обећавам да ћемо смислити неки други начин да се одужимо публици. Молим вас за разумевање зато што не могу да дозволим да неко понижава мене, екипу и да се спрда са огромним трудом који је уложен у овај филм.

Уметнички директор Сусрета, глумац Владан Живковић пак, каже да су екипи филма, која је у својој пријави написала да је њихов услов да отворе фестивал, понудили да буду приказани исте вечери кад и "Тома", или неке друге, али нису прихватили - те да ни организатори фестивала који слави глумце, нису желели да попусте притиску.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)