ЗАВРШЕНИ „ЦАРЕВЧЕВИ ДАНИ“: Урош Грчак најбољи виолиниста (ФОТО)

Д.Н.

16. 07. 2021. у 21:35

НА традиционалном музичком фестивалу „Царевчеви дани“, који се одржава у част чувеног виолинисте Властимира Павловића Царевца (1895-1965 ), за победника је проглашен Урош Грчак из Београда.

ЗАВРШЕНИ „ЦАРЕВЧЕВИ ДАНИ“: Урош Грчак најбољи виолиниста (ФОТО)

Фото: Општинска управа Велико Градиште

Као награда, њему су припали статуета Царевца, виолина из мајсторске радионице Јана Немчека, новчана награда и монографија „Од злата гудало“.

Друго место заузео је Немања Радивојевић из Јабучја код Лајковца, а треће Иван Бошковић из Старчева код Петровца на Млави.

О избору најбољих, у конкуренцији од 13 такмичара, одлучивао је стручни жири у саставу: иструменталиста на хармоци Љубиша Павковић и виолинисти Бојан Павловић и Зоран Бахуцки.

Осим главних, уручене су и специјалне награде: награда публике, коју је освојио Урош Грчак, најбоље изведена песма – Лука Ђорђевић, најбоље изведено коло – Игор Пејовић, најбољи сценски наступ – Анастасија Николић и најмлађи учесник – Јован Николић.

Богат програм фестивала, уз изложбе и концерте, одвијао се у Царевцу и у Великом Градишту, као и у Пожаревцу, где је одржана Летња академија народне музике коју је водио ментор Зоран Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)