ЖЕЉА ЗА ПОЗОРИШТЕМ ЈАЧА ОД НЕВРЕМЕНА: Киша отварање “Театра у тврђави” преселила у културни центар, овације “Циганима” (ФОТО)

Н. Ж.

10. 07. 2021. у 18:25

ИЗНЕНАДНО невреме праћено јаком кишом, грмљавином и ветром, синоћ је приморало организаторе 8. Позоришног фестивала “Театра у тврђави” да отварање и спектакуларан мјузикл Позоришта на Теразијама “Цигани лете у небо”, из предивног амбијента Малог града Смедеревске тврђаве, експесно преместе у Велику дворану Центра за културу.

ЖЕЉА ЗА ПОЗОРИШТЕМ ЈАЧА ОД НЕВРЕМЕНА: Киша отварање “Театра у тврђави” преселила у културни центар, овације “Циганима” (ФОТО)

Фото: Н. Живановић

И поред кашњења од скоро два сата, нестрпљива смедеревска публика стрпљиво је чекала и дочекала почетак мјузикла, који је на крају испраћен овацијама бројне публике.

До краја фестивала, публика ће имати прилику да погледа још пет представа, од којих је једна дечја, а вечерас је на програму представа “Чекаоница” у извођењу Атељеа 212, која ће такође, бити одиграна у Центру за културу.

У недељу у 19. часова се одржава дечја представа “Три мускетара”, Чича Мичиног позоришта, а потом од 21 сат “Ајнштајнова издаја” у извођењу “Театра Вук”. У понедељак је на репертоару представа “39 степеника” Позоришта младих Нови сад и Градског позоришта Бечеј.

Осми позоришни фестивал “Театар У тврђави” биће затворен у уторак 13. јула, представом “Виолине, даире и пегла” у копродукцији позоришта “Пулс Таеатар”, “Славија” и Културног ценра Панчево.

У зависности од временских прилика, организатор фестифала ће свакодневно, благовремено, на друштвеним мрежама обавештавати публику о месту одржавања представа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)