НАСТАВАК САГЕ О БИЏЕРТОНОВИМА: Снима се друга сезона најгледаније серије на "Нетфликсу"

Јл. Б.

03. 07. 2021. у 10:38

БОГАТСТВО, пожуду и издају у Енглеској током регентског доба, од 1811. до 1820, видели смо очима моћне породице Биџертон у истоименој осмоделној историјској романтичној драми на стриминг платформи "Нетфликс".

НАСТАВАК САГЕ О БИЏЕРТОНОВИМА: Снима се друга сезона најгледаније серије на Нетфликсу

Реге Жан Пејџ и Фиби Дајневор / Фото Нетфликс

Серију засновану на најпродаванијим романима Џулије Квин, као аутор и сценариста потписује Крис Ван Дансен, док је продуценткиња Шонда Рајамс. Прва сезона, чија премијера је била 25. децембра 2020, поставила је рекорде гледаности. Крајем јануара, "Нетфликс" је саопштио да је "Бриџертон" прегледан са више од 82 милиона налога, те да је њихова најгледанија серија свих времена.

Тренутно се у Лондону снима друга сезона, а "Нетфликс" је најавио и трећи и четврти наставак, чији ће аутор и сценариста, уместо Дансена, бити Џес Браунел.

Написано је чак осам романа о аристократској породици Биџертон и сваки је посвећен једном њеном члану. Главни јунаци су удовица Вајолет Биџертон, која има четири сина - Ентонија, Бенедикта, Колина и Грегорија, и четири ћерке - Дафни, Елоиз, Франческу и Хајасинт. Ту су и комшије Федерингтон, а сваку епизоду зачињава анонимна и скандалозна колумнисткиња, позната као Лејди Вислдаун. Она зна све информације о Лондону и сви прате њене чланке, чак и краљица Шарлот.

Серија је занимљиво укрштање књига Џејн Остин и тинејџ сапунице "Трачара", али уз велику интервенцију. Да су се поштовале историјске чињенице, већина глумаца би морала бити беле пути, али је у складу са разноликошћу осмишљен свет у коме су још почетком 19. века сви људи једнаки без обзира на боју коже.

У таквој средини, богата удовица Бриџертон (Рут Гемел) подређује све томе да што боље удоми најстарију лепотицу Дафни (Фиби Дајневор). Како се ситуација око удварача компликује, а најстарији брат Ентони (Џонатан Бејли) прети уговореним браком са аутсајдером, своје прсте у судбину узбуђене дебитанткиње Дафни умешао је најпожељнији нежења у друштву Сајмон Басет (Реге Жан Пејџ), војвода од Хејстингса и Ентонијев пријатељ. Да не би подлегли притисцима родбине и друштва, њих двоје склапају договор о лажној веридби. Међутим, обоје су под будним оком дежурне трачаре која открива све прљаве тајне у својој колумни.

Популарни глумац Реге Жан Пејџ неће се појавити у другој сезони, али се екипи придружио Руперт Еванс као Едмунд Биџертон, вољени и рано преминули Вајолетин супруг. У другој сезони прича ће се вртети око лорда Ентонија, који ће несуђену драгу морати да заборави и да пронађе супругу која му одговара по статусу и богатству. За око му запада Кејт Шарма (Симон Ешли), која има сестру Едвину (Шаритра Чандран), наивну и жељну праве љубави, као и мајку Лејди Мери (Шели Кон), чији брак је уплетен у скандал. Глумац Руперт Јанг тумачиће лик Џека који не постоји у романима, а који има посебну везу са једном од најзначајнијих породица и тајном Биџертона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)