ИЗЛОЖБА РАДОВА НАСТАЛИХ НА КОЛОНИЈИ "ВИДОВДАН 2021": Награде проф. др Браниславу Тодићу и младој сликарки Тамари Осмајлић

М.М.

25. 06. 2021. у 19:13

У ДОМУ културе "Грачаница" вечерас се отвара изложба радова насталих на овогодишњој Ликовној колонији "Видовдан 2021". На свечаности ће бити уручене награде, проф. др Браниславу Тодићу - "Лонгин" за животно дело, а младој сликарки Тамари Осмајлић - "Димитрије Поповић".

ИЗЛОЖБА РАДОВА НАСТАЛИХ НА КОЛОНИЈИ ВИДОВДАН 2021: Награде проф. др Браниславу Тодићу и младој сликарки Тамари Осмајлић

FOTO: Promo

- Ценећи изузетни рад, познавање, љубав и сведочење уметничке, државне, духовне и националне истине, одлучено је да ове године када прослављамо седамсто година од подизања Манастира Грачанице и исто толико од смрти њеног ктитора, Бранислав Тодић као врсни стручњак, брижан чувар старина, један од водећих и наистакнутијих историчара уметности, као и најбољи познавалац сликарства и историје манастира Грачанице добије награду "Лонгин" - образложили су одлуку чланови стручног жирија, којим је председавао проф. мр Петар Ђуза.

Покровитељи колоније, изложбе и награда су Министарство културе и информисања Владе Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију, СГ Приштина и Општина Грачаница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)