THE NEKST ĐENERATION: У Шимановцима се снима серија - “Сложна браћа”

Ј. БАЊАНИН

17. 06. 2021. у 10:12

МРАК бурних деведесетих година, својим препознатљивим хумором, помешаним са сарказмом и иронијом, могао је да разгрне само Др Неле Карајлић, са легендарном серијом "Сложна браћа".

THE NEKST ĐENERATION: У Шимановцима се снима серија - “Сложна браћа”

Фото В. Данилов

Четврт века касније, у хотелу "Европа" у Шимановцима, Неле снима серију под називом "Сложна браћа - The Nekst Đeneration".

Сценарио од 12 епизода потписује уз сина Срђана Јанковића, режија је поверена Милораду Милинковићу, а продукција кућама ЕТМ и "Телеком Србија". Од јесени, на Суперстар ТВ, пратићемо наследнике старих ликова, такође представнике сва три народа, који ће склапати договоре и разне пословне малверзације у мирнодопским условима.

- Играм јунака по имену Бомба, који је отишао у иностранство и сада може да "заврши" свашта. Живи на веома високој нози и јавља се увек са различитих дестинација: Рим, Париз, Мумбај, Абу Даби... Ради за све стране и помаже свима, наравно, за велики новац - каже Ненад Окановић, који је и извршни продуцент серије. - Док сам са Нелетом радио квиз "Ја волим Србију", наговорио сам га да напише наставак "Сложне браће", а корона нам је у томе помогла, јер смо имали доста времена да радимо на сценарију. Ова серија није римејк него наставак, који се одвија 25 година касније.

На малој територији Југославије, која није подељена између Срба, Хрвата и Муслимана, налазила се кафана браће Халимић, чији је власник био Фикрет - Фико (Владимир Савчић Чоби).

Марко Гверо / Фото В. Данилов

Његов син, Кемо, који се у пређашњој серији није никада појавио, сада је газда, а његов лик тумачи Марко Гверо који каже да је дошло време да Кемо изађе на светлост дана и постане власник угоститељског објекта "Сложна браћа".

- Занимљиво, узбудљиво и духовито је бити на челу ове кафане. Верујем да на обострано задовољство, и нас и публике, радимо ову серију. Помало нас штити наслов, јер смо следећа генерација, али остали смо на трагу првог серијала и задржали тај стил. Није се много тога променило међу браћом и проблематика је доста слична.

Наташа Нинковић / Фото В. Данилов

ВИКИЦА ЋОШКОВИЋ - ЖЕНА БИЗНИСА

ГЛУМИЦА Наташа Нинковић је, због улоге Викторије Викице Ћошковић постала плавуша о којој каже:

- Она је жена бизниса, којој је лични интерес на првом месту. Продаје све од фудбалера до детерџената, шта јој падне под руку. Викица је из западне Херцеговине, из Мостара и има партнера Винка (Љубишa Савановић). Неле Карајлић је професор менталитета и инспирацију за мој лик сам пронашла управо у менталитету који ми је близак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу