КАД МИЛЕВА ЗАИГРА ЉУБАВНИКА: Завршава се снимање нове сезоне популарне домаће комедије у режији Елмира Јукића

Ј. БАЊАНИН

12. 06. 2021. у 10:19

СЕРИЈА "Радио Милева", у режији Елмира Јукића, настала према идеји Небојше Гарића, која је током марта и априла емитована на Првом програму Радио-телевизије Србије, донела је на мале екране занимљиву хумористичку причу о разноликим станарима зграде број 12, у једној београдској улици.

КАД МИЛЕВА  ЗАИГРА  ЉУБАВНИКА: Завршава се снимање нове сезоне популарне домаће комедије у режији Елмира Јукића

Фото РТС

Кроз плејаду живописних карактера, у низу комичних заплета и обрта, пратили смо серију о нескладу генерација и сукобу различитих нарави и ставова "под истим кровом". Милева Мајсторовић, која је радни век провела као секретарица председника општине, која све зна, све уме и у све се разуме, у тумачењу маестралне Олге Одановић, постала је омиљена пензионерка и комшиница. Првих 25 епизода, насталих у продукцији РТС и куће "Нира про", пратио је сваки трећи гледалац у Србији, а сада се увелико снимају нове епизоде.

- Снима се друга сезона и завршавамо је сад у недељу. Емитовање ће бити у октобру или новембру на РТС. На јесен, боже здравља, настављамо снимање следећег циклуса - открива за "ТВ новости" продуцент Небојша Гарић. - Публика је врло лепо прихватила "Радио Милеву" јер има много јунака, женски ликови су главни, а игра прва лига наших глумаца од Олге Одановић, Бранимира Брстине, Даре Џокић, Николе Која до Светозара Цветковића, Тихомира Станића, Анђелке Прпић... Ово је серија коју сам и намеравао да радим на дуге стазе тако да има двадесетак епизода по циклусу и више сезона. У нових 20 епизода биће, наравно, много дешавања, старих и нових ликова, а појавиће се нови, посебни глумци који ће бити специјални гости.

И екипа, која од маја вредно снима другу сезону, обећава да ће наставак бити једнако занимљив.

- Настављамо тамо где смо стали са првом сезоном, с тим што ћемо односе, који су веома добро функционисали, пробати додатно да продубимо. Све оно што су ликови до сада били ићи ће још екстремније, ако је могуће уопште да Милева буде екстремнија. Пробаћемо да односе ликова повучемо ка благој мелодрами. Мала пикантерија је долазак Милевиног брата Срећка, ког није било неко време, а Милева и он имају врло комплексан породични однос - открио је за РТС редитељ Елмир Јукић.

Комедија се наставља заплетима станара Ранкеове 12, на челу са породицом Мајсторовић, коју, поред Милеве, чине њена одмерена ћерка Наталија (Марија Вицковић) и унука Соња (Кристина Гаврић Богуновић).

- Можда сам некад и изнервирала публику својим грубим начином понашања према ћерки и унуци, али то је све из Милевине племените жеље да направи најбоље што може за своју породицу, за своје комшије. Такође, видели смо да Милева има велико срце, да има душу, да је племенита - истакла је раније Олга Одановић.

- Данас сам мушкарац, који има специјалан задатак - рекла је Олга, недавно, ступајући у оделу са краватом пред камере у једној емисији. - Милева, наравно, све зна шта се дешава по згради и улазу, и ништа јој не промакне, и у ходнику среће госпођу која се зове Звездана. Она се одмах повери и изјада Милеви какве проблеме има са супругом. Милева ће Звездани предложити, јер увек има решење за сваки проблем, да одигра улогу за њу и тако спаси њен брак. Тако да ћу играти Звезданиног љубавника. А спасавамо и Стевана Лисичића, управника наше зграде. Бранимир Брстина, који га игра, доноси веома позитивну енергију. Сви се радују кад дођу на снимање "Радио Милеве" и из те љубави обавезно изађе нешто лепо. "Радио Милева" има неке елементе старих серија, топлину и добро постављене карактере и односе, а ми се много забављамо и смејемо на сету.

И гледаоци су у серији пронашли мало смеха и оазу у којој се боље осећају. У другом делу адути остају исти, а ходници зграде, кафана и фризерски салон попришта непријатних сусрета, али и јединствених прилика.

- У првом делу није недостајало ни сукоба, ни чудних односа, ни ликова. Раде ће дефинитивно остати такав какав је, јер не може да буде нико други, и његови проблеми и љубавни јади ће се наставити унедоглед - објаснио је глумац Бојан Димитријевић шта очекује његовог јунака.

Бројне урнебесне карактере у серији тумаче и Марко Гверо, Немања Оливерић, Јована Гавриловић, Ненад Стојменовић, Анђела Јовановић, Ђорђе Стојковић, Александар Ристоски, Анастасиа Мандић, Немања Јаничић, Јована Гавриловић, Филип Ђуретић и многи други. Остало је још љубавних проблема и неодлучности ових и других ликова које ће Милева покушати да реши, а да ли ће јој поћи за руком, видећемо на јесен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)