ДУША НА ПЛАТНУ: Вечерас изложба у "Сингидунуму"

В. В. С.

07. 06. 2021. у 09:04

ИЗЛОЖБА "Мапирање душе - кроз простор и време" Марине Коцареве Ранисављев, добитнице Велике награде 52. Мајског салона УЛУПУДС, отвара се вечерас у Галерији "Сингидунум".

ДУША НА ПЛАТНУ: Вечерас изложба у  Сингидунуму

Архива

Како се наводи, поставка обједињује неколико стваралачких опуса ауторке, а оно што их повезује су "измештање, континуитет и стварање". Измештање је просторно, временско, идеолошко. У идејном и креативном смислу, измештање се односи и на поступак "деконструкције" који је заокупља од самог почетка бављења модним дизајном, до данас када то преноси и у област штафелајног сликарства и мултимедијалних пројеката. Деконструкција као узрок промене значења и померања са функционалног и естетског на концепт. Као и у теоретском раду (добитница је награде "Павле Васић" за књигу "Мода и одевање") и овде ставља фокус на психосоциолошки аспект, али и на структуралне и симболичке промене које настају на релацији субјекат - тело - одећа.

Ауторка повезује разноврсне аспекте свог стваралачког рада и остварује синтезу кроз амбијенталну изложбу експоната чије је полазиште у оквирима моде, а исходиште у области комплексног ликовног догађаја. Изложба је отворена до 19. јуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЛИТИЧКА КОРЕКТНОСТ РАЂА МЛАКЕ КЊИГЕ: Француски писац Франк Буис о роману Ниједне жене син