ИЗЛОЖБА “АКТ” ЗЕКЕ СТАНКОВИЋА: Галерија Културног центра у Параћину на отварању препуна љубитеља фотографије (ФОТО)

З. Рашић

05. 06. 2021. у 22:21

ИЗУЗЕТНО велика посећеност изложбе фотографија “Акт” Славише Зеке Станковића (47), чијем је отварању осим љубитеља фотографије присуствовао сам аутор и велики број чланова параћинског Фото-кино клуба, који је и организатор догађаја, уз Културни центар, показао је да су се Параћинци баш зажелели живих сусрета са уметницима.

ИЗЛОЖБА “АКТ” ЗЕКЕ СТАНКОВИЋА: Галерија Културног центра у Параћину на отварању препуна љубитеља фотографије (ФОТО)

Фото: КЦ Параћин

Станковић је један од најпознатијих уметничких фотографа Србије који се скоро искључиво бави женским актом, а у Галерији Културног центра у граду на Црници изложено је педесет таквих уметничких остварења.

Маја Стошић, председница ФКК “Параћин”, представљајући колегу по фото-апарату, рекла је да јој је изузетно драго што је управо Зекина изложба прва коју организује њихов клуб после дужег пеиода затишја због епидемије, а уједно је за наредни период најавила серијал фото-изложби. Иначе, отварању поставке присуствовало је више фотографа нишког клуба “Фон”, чији је члан Станковић, а дошли су и пријатељи клуба из Зајечара.

Фото: КЦ Параћин

Од самог старта свог бављења фотографијом деведесетих година прошлог века, Станковић се окренуо жанру женског акта, којим се данас скоро искључиво бави и који је тема на десетине његових самосталних изложби, укључујући и актуелну у Параћину. Члан је Фото-савеза Србије од 2003. године, који га сврстава међу десет најбољих уметничких фотографа у нашој земљи. Звање мајстора уметничке фотографије стекао је 2012. Рецензенти његових поставки често истичу да Станковићу за стварање не треба савремена техника нити студио, јеер он ствара у окружењу у којем се нашао и који му одговара по сензибилитету.

Изложени радови настали су у периоду од две деценије и биће постављени у Галерији старе зграде Културног центра наредне две недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)