ВОЗАЧ АУТОМОБИЛА СМРТИ ИМА ДОСИЈЕ? Нови детаљи трагичне погибије Богдана Илића - сурвали се у језеро да би избегли ударац у брдо

В. Ђ.

07. 05. 2021. у 07:57

ПОЛИЦИЈА у Мајданпеку поднеће Вишем јавном тужилаштву у Неготину кривичну пријаву против малолетног Л. Г. (17), због сумње да је управљао "пежоом" под дејством опијата и алкохола, када је аутомобил слетео са пута у језеро Велики Затон, у којем се после саобраћајне несреће утопио Богдан Илић (19) - сазнају "Новости".

ВОЗАЧ АУТОМОБИЛА СМРТИ ИМА ДОСИЈЕ? Нови детаљи трагичне погибије Богдана Илића - сурвали се у језеро да би избегли ударац у брдо

Фото: В.Ђ.

- Установљено је да је аутом у тренутку несреће управљао Л. Г. - потврђено нам је из извора блиског истрази. - Тај младић је у крви имао трагове наркотика и алкохола, а ауто је узео од оца.

У покушају да избегне удар у брдо, ауто се занео и сурвао у језеро, на путу ка Рајковој пећини, недалеко од Мајданпека. Обдукцијом је установљено да се несрећни Илић удавио, док су Л. Г. и В. Ђ. (17) успели да се спасу, док је ауто у језеру пронађен преврнут на кров.

- Малолетник који је управљао колима има досије у полицији, због више кривичних дела - потврдио нам је извор близак истрази.

- Њему ће бити поднета кривична пријава због сумње да је починио тешко дело против безбедности саобраћаја.

ЈАУЦИ ПАРАЛИ НЕБО

БОГДАН Илић (на слици), из Мајданпека, који је настрадао пре три дана када је ауто у ком је био слетео у језеро Велики Затон, сахрањен је јуче на Новом гробљу у граду под Старицом. На вечни починак Богдана су испратили родитељи, рођаци, другови... Јауци су парали небо када је сандук спуштан у земљу.

Како је утврђено, Богдан Илић, који се у тренутку несреће налазио на задњем седишту, није могао да отвори врата од аута, и остао је заробљен у њему. Узрок смрти несрећног младића је дављење.

Фото Архива

Трагедија би, вероватно, била и већа да младић, који је био у ауту, који је ишао иза "пежоа" којим је управљао Л. Г., није дотрчао до језера и из воде извукао В. Ђ., који је плутао по води.

Фото Архива

- Тај момак га је довукао до обале и давао му вештачко дисање - сазнајемо од нашег саговорника. - Успео је да поврати В. Ђ., али, нажалост, Илићу није било спаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)