ПОБЕГЛИ ОД РАТА У ЈУГОСЛАВИЈИ, ДЕТЕ ИМ УМРЛО У АМЕРИЦИ: Парохова жена тврди - Невен и његови су били породица за пример!

Novosti online

24. 03. 2021. у 11:01

Млади Србин Невен С. (23), једна од десет жртава масакра у Колораду, био је човек од вере и држао је до породичних вредности, рекли су у уторак његови пријатељи у породичној цркви.

ПОБЕГЛИ ОД РАТА У ЈУГОСЛАВИЈИ, ДЕТЕ ИМ УМРЛО У АМЕРИЦИ: Парохова жена тврди - Невен и његови су били породица за пример!

Фото: Принтсцреен/Твитер

Невен је друга најмлађа жртва пуцњаве у супермаркету “Кинг снуперс” у Болдеру, а верује се да је први убијен у нападу Ахмада ал Аливија ал Исе, пореклом из Сирије. Невенови родитељи су побегли од рата у Југославији, дошли су у Сједињене Државе као избеглице крајем деведесетих, а он је рођен након тога.

- Његова породица је побегла од рата у бившој Југославији и све што су имали било је или остављено или уништено. Оставили су све да би спасили своје животе и дошли овде да започну нови - рекао је Радован Петровић, свештеник цркве Св. Јована Крститеља, у којој је Невен био парохијан.

Невен је кобног дана поправио аутомат за кафу у супермаркет и изашао напоље, пренео је БиБиСи. Био је на паркингу кад је почела пуцњава, у свом аутомобилу, кад га је метак погодио.

- Био је невероватно дете – каже Ивана Петровић, жена Радована Петровића.

- Познајемо ову породицу откако смо постали њихови духовни родитељи овде. Био је веома добар, стидљив, напорно је радио, био је од оне деце која слушају своје родитеље – навела је она, пренео је Денверпост.цом.

Фото: Принтсцреен/Полиција

На Невеновој страници на “Фејсбуку”, последњи пут ажурираној 2016, стоје фотографије младића у друштву својих вршњака из разреда, у плавој дипломској одори и капи. Профил садржи и слике ручно нацртаних анима ликова и видео игрице “Асасинс крид”.

Ивана Петровић, која има четири сина, каже да је често својој деци наводила Невена као пример, јер се он “лепо понашао”. Породица Станишић, након избеглиштва, желела је да изгради нови живот за својих двоје деце, Невена и његову млађу сестру. Отац Радован је претходно рекао да је Невен био веома благ и вредан.

- Породица је била посвећена животу овде и да му се ово догодило (Невену), то је нешто што комшије и већина наше заједнице не може да појми – истакао је он, додајући да се “овакве стварни, нажалост, дешавају у овој земљи”.

- Ја као свештеник могу само да укажем да надлежни треба да обрате пажњу на људе којима је потребно ментално лечење, како се ове ствари више не би дешавале – поручио је отац Радован.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)