ШЕСТ ГОДИНА ИСКОРИШЋАВАО ШТИЋЕНИЦУ? Подигнута оптужница против Мирка М. (63), хранитеља из шида, осумњиченог за обљубу малолетнице

С. К.

05. 03. 2021. у 20:51

ВИШЕ јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Мирка М. (62) из Шида, који се терети за кривично дело обљуба злоупотребом положаја и овај оптужни акт налази се на оцењивању у Вишем суду у Сремској Митровици, потврђено је "Новостима" у суду.

ШЕСТ ГОДИНА ИСКОРИШЋАВАО ШТИЋЕНИЦУ? Подигнута оптужница против Мирка М. (63), хранитеља из шида, осумњиченог за обљубу малолетнице

Фото Илустрација

Мирко, који се 12 година бавио хранитељством, према оптужници осумњичен је да је шест година узнемиравао штићеницу, која је смогла храбрости да га пријави Центру за социјални рад, тек када је напунила 18 година.

Тада ученица треће године Средње техничке школе у Шиду, која је код Мирка М. била од своје седме године, сачекала је да добије своје грађанско право, како би прекинула сексуално узнемиравање од стране хранитеља од којег је очекивала да ће јој бити као прави отац и да је никада неће повредити. Чим се пожалила радници Центра за социјални рад, она је одмах обавестила полицију.

Како је тада испричала, све је почело додиривањем по њеној коси и глави, да би се касније свело на додиривање њених груди и гениталија, а затим је тражио да и она то ради њему.

- Она је имала сву пажњу у овој породици, у ничему није мањкала. Хранитеље је звала татом и мамом, била је одличан ђак, похађала је часове клавира. Једноставно, дете за пример - испричао је тада, за наш лист, директор шидског Центра за социјални рад Дејан Логарушић, који је био у шоку, јер су хранитеља сматрали озбиљним породичним човеком, који има двоје одрасле деце.

Осумњичени хранитељ након саслушања у тужилаштву, признао је и потписао споразум кривице и њему је тада тужилац за ово кривично дело одредио годину дана кућног притвора. Али, због реаговања јавности, која је осудила ову казну, сматрајући да није адекватна, њему је Основни суд у Шиду одбио споразум о признању кривице.

ТЕЖАК ЖИВОТ

ДЕВОЈКА, која данас има 20 година, имала је тешко детињство у Ердевику, када је као мала добила нову породицу, јер мајка као тешки психички болесник није могла да се стара о њој, након што јој се отац убио. Радници из Центра сећају се када су је једва спасли, колико је била изнемогла и гладна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)