ДНЕВНИК ОТКРИО ЗЛОСТАВЉАЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ? Из азатворених врата одржано рочиште доктору Ш. Т. (66) из Новог Сада за покушај обљубе 12-годишњакиње

Љ. П.

01. 03. 2021. у 20:01

У ВИШЕМ суду у Новом Саду у понедељак је почело суђење пензионисаном доктору Ш. Т. (66) из Новог Сада, против којег је Више јавно тужилаштво у том граду подигло оптужницу због сумње да је покушао да обљуби дванаестогодишњу суграђанку. Главни претрес је од почетка затворен за јавност ради заштите малолетне жртве.

ДНЕВНИК ОТКРИО ЗЛОСТАВЉАЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ? Из азатворених врата одржано рочиште доктору Ш. Т. (66) из Новог Сада за покушај обљубе 12-годишњакиње

Кућа у којој је Ш. Т. наводно искоришћавао девојчицу

Како сазнајемо, доктор је у понедељак изнео своју одбрану, а саслушана су и три сведока. Малолетна жртва тек треба да предочи своју изјаву, из собе за осетљиве сведоке. Наредно рочиште је заказано за 7. април.

Познати лекар судске медицине, подсећамо, ухапшен је 5. марта 2020. године под сумњом да је приморавао девојчицу да га додирује по интимним деловима тела, а све се, како сазнајемо, дешавало од 2018. до почетка марта прошле године, када је и ухапшен. Он се од тада налази у притвору. Девојчицу је, како се сумња, на то приморавао у више наврата, а наводно јој је за то давао новац.

О свему што јој се дешавало, девојчица је писала у свом дневнику, у којем је, како сазнајемо, између осталог записала да "иде код старијег чике, и да јој он заузврат даје новац". У једној од просторија новосадске осмолетке, коју девојчица похађа, случајно га је пронашла другарица која је из радозналости прочитала неколико страна, и тако се све открило. Случај сексуалног злостављања дванаестогодишњакиње, полицији је пријавио Центар за социјални рад у Новом Саду, чији су стручњаци обавили разговор са девојчицом.

- О ономе што јој се дешавало, девојчица никоме није причала, већ се поверавала свом дневнику - сазнајемо незванично. - Ко зна колико би трпела сексуално злостављање да та свеска није сасвим случајно пронађена.

Приликом претреса докторовог стана и викендице на Рибарском острву, полиција је одузела мобилни телефон, таблет и рачунар како би се утврдио садржај у њима.

После сазнања о хапшењу познатог доктора судске медицине, "испливао" је и податак да је Ш. Т. 2009. у Основном суду у Новом Саду био осуђен на годину дана затвора, условно на пет година, због недозвољених полних радњи, а на толико му је било забрањено да се бави лекарским позивом.

НЕСМЕТАНО РАДИО?

И ПОРЕД забране, како незванично сазнајемо, Ш. Т. је долазио на посао у Институт за судску медицину где је био запослен све до 2019. године, када је пензионисан. Несметано је радио, али док је трајала забрана, није био ангажован као судски вештак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)