РАЊЕНИ МЛАДИЋ СТАБИЛНО: Албанци поново изазивају међуетничке инциденте у северном делу Митровице

Д. Зечевић

28. 02. 2021. у 20:02

ЗДРАВСТВЕНО стање српског младића М. М. (26) којег је у суботу са више убода ножем у пределу главе ранио Албанац А.С.(24), је стабилно. Он се према речима др Златана Елека, директора болничког центра у Косовској Митровици, налази на одељењу хирургије и на даљем је испитивању.

РАЊЕНИ МЛАДИЋ СТАБИЛНО: Албанци поново изазивају међуетничке инциденте у северном делу Митровице

Полицијска патрола испред суда у Косовској Митровици

- Младић српске националности који је у суботу увече после 22 сата довезен у нашу здравствену установу у стабилном је стању, али се његово здравствено стање и даље прати - рекао је, за "Новости", др Елек.

Према речима Братислава Радовића, портпарола косовске полиције за регион Север, инцидент се догодио око 22 сата када је Албанац на углу улица Лоле Рибара и Кнеза Милоша напао тројицу српских младића.

- Албанац је са ножем у руци кренуо ка српским младићима уз повике: "Ајде, ајде" и једном руком подигнутом у песницу. Када је један од тројице младића приметио да се убрзано креће ка њима, рекао је другарима да беже, али он није успео да умакне већ му је А. С. задао више убода ножем у пределу лица, односно главе - истиче Радовић.

Додаје да је М. М одмах хоспитализован, а да је патрола полиције, коју су алармирали његови другови М. Н. (33) и П. Ђ (31), ухапсила нападача који је по налогу дежурног тужиоца због арогантног и чудног понашања прегледан. Тужилац је наложио његово задржавање.

Поводом инцидента реаговао је градоначелник општине Северна Митровица Милан Радојевић најоштрије осудивши напад на групу српских младића у близини средње Техничке школе.

- Међуетничким инцидентима и нападима на Србе нема места у нашем граду, те позивам све грађане на уздржаност, а представнике полиције да појачају будност и превентивно делују. Користим прилику да се захвалим полицијским службеницима на брзој акцији приликом које је приведен нападач албанске националности, али захтевам од тужилаштва да предузме све мере из своје надлежности и овакво понашање санкционише, а грађане заштити - наводи Радојевић, позивајући представнике међународне заједнице да јасно осуде овај, јасно дефинисан напад на Србе, и пошаљу јасну поруку да осуђују овакве инциденте, чиме ће показати да имају нулту толеранцију на насиље и на нападе на Србе ма где живели и без обзира на националност нападача или друштвени положај жртве.

ПОКУШАЈ УБИСТВА

Напад на српске младиће и рањавање једног од њих, тужилац је окарактерисао убиством у покушају и мултиетничким нападом. Истрагу о овом случају води регионална истражна јединица косовске полиције, а нападачу је одређен притвор од 48 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)