ХТЕЛА ЈЕ ДА ОПЕРЕ ПАТИКЕ И УПАЛА ЈЕ У РЕКУ: Трагичан крај потраге за пиротском средњошколком (17), другарица са којом је била још у шоку

Е.Х.

28. 02. 2021. у 15:55

СПАСИОЦИ полицијске управе у Пироту и рониоци, данас око поднева пронашли су тело седманаестогодишње А.М.(17), која је прошлог понедељка током шетње са другарицом упала у таласе хладне и набујале Нишаве, из које нажалост није успела да се спасе.

ХТЕЛА ЈЕ ДА ОПЕРЕ ПАТИКЕ И УПАЛА ЈЕ У РЕКУ: Трагичан крај потраге за пиротском средњошколком (17), другарица са којом је била још у шоку

Фото: В. Ћирић

Тело несрећне ученице пиротске Средње млекарске школе "Др Обрен Пејић" пронађено је после седам дана низоводно од града, у висини западне петље крај Коридора 10 у пределу који обилује врбацима. Од места на коме је упала у реку до места на ком је пронађена има неколико километара које су рониоци и припадници спасилачке јединице протеклих дана детаљно претражили да би је пронашли тек данас.

Трагало се и ноћу. Претрага корита реке организована је чак до белопаланачког места Долац, које је од Пирота удаљено неких 40 километара.

Средњошколка А.М, је из пиротског села Петровац у коме је живела са оцем. Осим оца, иза себе је оставила старију сестру и мајку која се преудала у селу Суково. Породица је потресена и нико није био спреман да проговори за медије.

А.М. је живела је у школском инернату а кобног понедељка се са једном другарицом нашла на кеју узводно од града и када је хтела да опере патике на једног косини бетонског кеја, упала је у ледену реку.

Фото: В. Ћирић

Помоћи јој није било јер је Нишава изузетно брза због косина које штите кеј и насипе од ерозије током великих вода. Девојка која је била у шетњи са А.М. такође не жели да да било какву изјаву јер је, како нам је речено, од момента када је видела другарицу како се дави у великом шоку и потребан јој је мир.

Како су нам поједине другарице А.М. рекле била је добра девојка и нико није могао да претпостави да ће се на овакав начин окончати њена судбина. Незванично дазнајемо да ће бити сахрањена у селу Петровац .

Иднетична драма на Нишави одиграла се пре десетк година, када се утопио један младић, који је иначе пливач. И његово тело је пронађено је узводно од града у једном врбаку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)