СЛАЛА УПЛАТЕ НА СВОЈ И ТУЂЕ РАЧУНЕ?Ухапшене четири особе осумњичене за прање новца и пореску утају

Љ. П.

24. 02. 2021. у 15:32

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције, Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су четири особе због постојања сумње да су извршили кривична дела прање новца и пореска утаја.

СЛАЛА УПЛАТЕ НА СВОЈ И ТУЂЕ РАЧУНЕ?Ухапшене четири особе осумњичене за прање новца и пореску утају

Фото Depositphotos

Полиција је, како се наводи у саопштењу МУП, ухапсила А. К. (48), одговорно лице фирме кojа се бави продајом апарата за заваривање у Суботици, која се терети да је извршила кривична дела пореска утаја и прање новца, као и Д. К. (50), М. Ђ. (38) и Д. Ђ. (48), који се сумњиче да су извршили кривично дело прање новца у саизвршилаштву.

Сумња се да је А. К., у периоду од 2016. до 2019. године, ради избегавања плаћања пореских обавеза давала лажне податке и подносила пореске пријаве ван законских рокова.

Постоје основи сумње да је она, додаје се у саопштењу, у истом временском периоду, извршила више неоснованих преноса новца са пословног рачуна фирме на свој рачун, као и на личне рачуне Д. К., М. Ђ. и Д. Ђ., који су тај новац подизали и враћали А. К.

Како се сумња, да би прикрила неоснован пренос новца осумњичена А. К. је сачињавала лажне банкарске изводе и достављала их књиговодству фирме чиме је евидентиран нетачан промет новца на пословном рачуну.

Такође, А. К. је у периоду од децембра 2018. до маја 2019. године у више наврата са пословног рачуна фирме неосновано подизала новац.

Сумња се да је А. К. овим радњама прибавила противправну имовинску корист у укупном износу од 104.464.637 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)