ОДБРАНА ОСПОРАВА НАЛАЗ ВЕШТАКА: Настављено суђење Неђељку Ђуровићу за убиство студента

Ј. Д. Љ.

08. 02. 2021. у 19:52

ПРЕД Вишим судом у Београду у понедељак је саслушањем вештака за судску медицину, настављено суђење Неђељку Ђуровићу (на слици), оптуженом да је 27. јануара 2019. године, испред зграде у Улици Димитрија Туцовића, убио студента из Чачка Милоша Милеуснића (24).

ОДБРАНА ОСПОРАВА НАЛАЗ ВЕШТАКА: Настављено суђење Неђељку Ђуровићу за убиство студента

Фото: Фацебоок

За разлику од претходног вештака, који је у међувремену преминуо, нови судски вештак је рекао да Милош није убоден спреда, већ бочно, што одбрана оптуженог оспорава. Они су у понедељак чак и тврдили да би "Милеуснић био жив да је медицинско особље добро бринуло о њему".

Браниоци оптуженог су, између осталог, ангажовали и свог стручног саветника за судску медицину. Међутим, докторка која је требало у понедељак да изнесе своје стручно мишљење, није дошла на претрес, већ је исказ дала у спису који је читан у суду.

Пошто оспорава налаз судског вештака, Ђуровићев адвокат је тражио да се утврди тим људи који ће у вези са свим досада изнетим подацима дати своје мишљење. О томе суд тек треба да донесе одлуку, могуће и до наредног претреса, заказаног за март. До тада би требало да се уради и антрополошко вештачење.

Ђуровић је на почетку суђења негирао да је на смрт избо ножем Милеуснића. Ухапшен је убрзо након злочина и од тада је у притвору. Оптужницом се терети за тешко убиство на подмукао начин, за које је запрећена казна и до 40 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)