МИКИНО СРЦЕ ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА: Алексић у тешком здравственом стању - разматрали да га пребаце у затворску болницу

С. Ј. М.

28. 01. 2021. у 08:00

САРА Зељковић, која је уз глумице Милену Радуловић и Иву Илинчић, не скривајући идентитет, одлучила да пријави власника школе глуме Мирослава Мику Алексића (69) за сексуално злостављање, у четвртак ће дати исказ у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

МИКИНО СРЦЕ ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА: Алексић у тешком здравственом стању - разматрали да га пребаце у затворску болницу

Мирослав Мика Алексић

Поред ње, кроз шта је прошла у студију "Ствар срца", тужиоцу ће испричати још једна девојка, која је желела да остане анонимна.

И док се у медијима свакодневно појављују исповести оштећених девојака, Алексић у притвору Централног затвора, како сазнајемо, припрема своју одбрану. Он тврди да силовања није било и намерава да се одбрани од оптужби.

Како сазнајемо од Алексићевог блиског пријатеља, његово здравствено стање није добро:

- Како сам чуо, прегледали су га лекари у притвору, јер му је повишен шећер. Он већ годинама има дијабетес и узима терапију. Рекли су му и да му је срце темпирана бомба. Протеклих година имао је неколико инфаркта и уграђено му је четири или пет бајпасева. Колико знам, има и стентове на срцу. У притвору му дају лекове. Чак су помињали и да га пребаце у затворску болницу, али је он то одбио.

Наш саговорник каже и да је Алексићу, којег је шест девојака пријавило за силовања и недозвољене полне радње, извађена простата пре две године.

- Алексић се лечио од рака простате, а доктори су на крају проценили да је неопходна операција. То је урађено крајем 2018. године - каже његов пријатељ. - Чујем да је ментално стабилан и да активно учествује у припреми своје одбране.

Мирослав Алексић се сумњичи за осам силовања и седам недозвољених полних радњи над шест ученица из своје школе глуме. Две, које су до сада саслушане, сведочиле су да их је силовао када су биле на завршној години и спремале се за упис на Факултет драмских уметности. Обе су навеле да се то злостављање понављало више пута од новембра до јуна.

У јавности се ових дана полемише и о информацији да је Милена Радуловић написала сценарио за серију "Учитељ", који је инспирисан њеним искуством из Алексићеве школе глуме. Она је недавно, наводно, рекла - то је моја истинита животна прича и изаћи ћу са њом у јавност.

ОД ПЕТКА ИСКАЗИ СВЕДОКА

ПОСЛЕ оштећених, од петка у тужилштву почињу и саслушања сведока. Засада није познато да ли ће сведоци бити само они који знају шта се наводно дешавало девојкама, које су пријавиле Алексића или ће изјаву о томе како се осумњичени понашао на часовима док су они похађали школу глуме давати и други. Иначе, у медијима се појавила информација да је двадесетак девојака полицији пријавило Алексића са сличним оптужбама, али МУП за сада не открива тачан број, јер, како нам је речено, неће о томе давати податке док траје истрага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (8)