ТЕК ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА, ПА УБИО МЛАДОГ СРБИНА: Страшан досије човека који је упуцао Милана Лончара у Филаделфији

Новости онлине

19. 01. 2021. у 12:36

ЏОЗЕФУС Дејвис (20) ког је полиција Филаделфије означила као пуцача на Милана Лончара хладнокрвно убијеног док је шетао пса у близини своје куће у насељу Бруеритаун, одраније је познат полицији и у тренутку када је упуцао младића налазио се на условном отпусту.

ТЕК ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА, ПА УБИО МЛАДОГ СРБИНА: Страшан досије човека који је упуцао Милана Лончара у Филаделфији

Фото: Принтсцреен/Полиција

Само две недеље пре него што је Дејвис покушао да опљачка Лончара, након чега га је и упуцао, оптужен је због крађе аутомобила и киднаповања, али и напада на затворског чувара. Међутим, на слободи се нашао након што је платио кауцију.

Фото: Фејсбук/ Olivia Gorski

Поред Дејвиса, означеног као пуцача, полиција Филаделфије је раније саопштила да је ухапшена још једна особа због напада на Лончара, али име те особе није објављено. Џозефусу се на терет ставља убиство, саучесништво у убиству, поседовање нелегалног оружја и ношење без дозовле и поседовање оружја којим је почињено кривично дело.

Иако је тренутно означен као једини оптужени, по закону Пенсилваније, како су објаснили тамошњи медији, сви учесници пљачке са смртним исходом криви су за убиство другог степена.

Дејвис је ухапшен када је тамошња полиција зауставила аутомобил због крађе возила, у ком су биле још три особе, али је одвела само Дејвиса. Медији у Филаделфији пишу да је Дејвис био обучен у исту гардеробу коју је имао кобне вечери, када је на улици пресрео голоруког Лончара.

Дејвис је иденфитикован и захваљујући снимку сигурносних камера са једне зграде у близини, на ком се види како двојица мушкараца прилазе Лончару и уперују пиштољ у њега, с намером да га опљачкају. Док му је један претресао џепове, други му је испалио хитац у груди. Када је полиција дошла на лице места, Лончар је у рукама још грчевито држао поводац, али му нажалост није било спаса...

У каснијим разговорима за медије, мајка убијеног младића, питајући се зашто су јој убили сина, открила да је кобне вечери чак није имао ни новчаник са собом.

- Нема разлога за то... Није имао новца код себе, није узвратио, није рекао ништа погрешно - рекла је његова мајка Ејми Лонсбери.

Лончар је хитно превезен у Универзитетску болницу Темпл, где је упркос свим напорима лекара проглашен мртвим у 19.30 сати.

За његову породицу то је био шок какав нису доживели. Милан није био проблематична личност нити је икада улазио у конфликтне ситуације. Пре нешто више од годину дана, како је испричала мајка, дипломирао је на Темпл универзитету и убрзо се запослио као грађевински инжењер. Планирао је да започне заједнички живот са девојком.

- Већ су почели да доносе ствари. Били су узбуђени, све му се слагало у животу и једноставно није фер... - навела је мајка.

Локална полиција је одмах након злочина, објавила да нуде награду од 20.000 долара за информацију која ће довести до убице. И Миланови најближи организовали су прикупљање новца преко популарног сајта Го Фоунд Ме и прикупили су преко 50.000 долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)