УКЛЕТ СВРЉИШКИ КРАЈ? Бора је трећи пензионер убијен последњих година, полиција открила и могућ мотив злочина! (ФОТО)

Ј. ЋОСИН

26. 12. 2020. у 08:05

РАДИО сам 18 година са њим у кожари. Бора се никада није никоме замерао.

УКЛЕТ СВРЉИШКИ КРАЈ? Бора је трећи пензионер убијен последњих година, полиција открила и могућ мотив злочина! (ФОТО)

Фото: Принтскрин и Ј. Ћосин

Отац му је умро лане, а жена 2018. Живео је свој живот овде у Лалинцу, купио је добар ауто, радио је око куће. Непосредно пре убиства продао је кућу у Сврљигу, као и две њиве. У последње време посећивала га је само једна пријатељица из Књажевца. Она је, ваљда, и обавестила полицију да се Бора не јавља на телефон, након чега су истражитељи у кући затекли стравичан призор.

Овако, за "Новости", прича Бора Марковић из села Лалинац код Сврљига о свом комшији Борисаву Костићу (76), чије је беживотно тело, са раном од ножа на врату, пронађено 22. децембра у његовој кући. Према новим информацијама, обдукција је показала да је реч о убиству, па је покренута истрага. Засад нема информација о томе да ли је из његовог дома однет новац, али је очигледно да су се сумње комшија, после првих налаза из истраге, да је реч о самоубиству - показале оправданим.

Костић је нађен у закључаној соби своје куће са раном на врату и ножем у руци, што је у први мах указивало на суицид, али је после обдукције дошло до обрта у овом случају.

- Па, ко себи може да пререже врат и да му нож остане у руци? - пита се Борин имењак и први комшија.

Фото: Ј. Ћосин

Комшија Бора Марковић

Како сазнајемо, несрећни човек боловао је од леукемије, а обдукциони налаз је показао да су ране по Костићевом телу настале у самоодбрани.

- Повреде на рукама указују да је преминули покушавао да се одбрани од нападача - каже наш извор близак истрази. - Полиција је након нових сазнања наставила увиђај у кући жртве, тражећи лампама са ултравиолетном светлошћу мрље од крви како би саставили мозаик убиства.

ТРИ ЗЛОЧИНА У ИСТОМ КРАЈУ

БОРИСАВ Костић је трећи пензионер из сврљишког краја који је у последњих пет година настрадао на овакав начин, а мотив, као и у претходна два случаја, може да буде и користољубље. У истом крају, иза Лалинца, у селу Галибабинац, пре пет година убијен је и опљачкан Момчило Симоновић. Полиција је тада ухапсила његову пријатељицу из Сврљига Лидију Стејковић, као саучесника, а после две године суђења, она је осуђена на две и по године затвора због непријављивања кривичног дела. На сличан начин страдао је пензионер Вукадин Божиновић, из села Мерџелат, којег су разбојници убили секиром и украли му 500.000 динара. У оба случаја убице никада нису нађене.

Борисав је сахрањен јуче на сеоском гробљу у Лалинцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)